Atklās Rīgas Starptautisko kinofestivālu Riga IFF

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pēteris Vīksna

Šodien atklās Rīgas Starptautisko kinofestivālu («Riga IFF»), informē «Riga IFF» direktore Liene Treimane. Jau par tradīciju kļuvis, ka festivāls tiek atklāts ar nacionālu pirmizrādi. Šoreiz tā būs festivāla «Artdocfest» un Rīgas programmas kuratora Vitālija Manska otrās Latvijā producētās filmas «Radinieki» pirmizrāde Latvijā.

Producents no «Ego Media» Guntis Trekteris skaidroja, ka filma «Radinieki», iespējams, ir viena no personiskākajām un intīmākajām režisora Manska filmām. Filma ir personisks režisora stāsts par viņa radiniekiem Ukrainā, kas šajā valstī piedzīvotā konflikta laikā ir sašķēlusies.

Festivāla pirmā nedēļas nogale būs veltīta ģimenēm, piedāvājot filmas dažāda vecuma bērniem, kā arī notiks diskusija par kino kā mācību līdzekli. Pirmajā nedēļas nogalē tiks piedāvāta arī dokumentālo filmu programma «Artdocfest/Riga», kuras laikā pirmizrādi piedzīvos Latvijas, Ukrainas un Vācijas dokumentālā filma «Ukrainas šerifi», kuras režisors ir Romāns Bondarčuks. Programmā «Artdocfest/Riga» iekļautās filmas festivālā tiks demonstrētas tikai vienā seansā.

Festivāla pasākumi norisināsies kinoteātrī «Splendid Palace», «K.Suns» un «Kino bize». Biļetes uz festivāla seansiem un pasākumiem iepriekšpārdošanā var iegādāties «Splendid Palace», «Biļešu servisā» un festivāla mājaslapā «www.rigaiff.lv».

Jau ziņots, ka «Riga IFF» desmit dienu garumā, līdz 23.oktobrim, piedāvās baudīt astoņas filmu programmas, pirmo reizi tiks piedāvāta industrijas programma kino nozares profesionāļiem, kā arī tiks rīkoti dažādi izglītojoši un saviesīgi pasākumi, zinātniskā konference, vietējo un ārzemju kino profesionāļu tikšanās un semināri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu