KM: Pēdējos gados palielinās Latvijas muzeju apmeklētība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Latvijas muzeju apmeklētība pēdējos gados palielinās, pastāstīja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša. «Salīdzinot muzeju apmeklētību ar Latvijas iedzīvotāju skaitu un demogrāfiskajiem procesiem Latvijā, var secināt, ka muzeju loma kultūras pakalpojumu un brīvā laika pavadīšanas kontekstā kļūst arvien būtiskāka,» sacīja Bērziņa-Bebriša, piebilstot, ka pēdējos gados muzeju apmeklētība palielinās un pērn Latvijas muzeju apmeklētāju skaits pārsniedza trīs miljonus apmeklējumu.

Viņa pastāstīja, ka apmeklētāju interesi par muzejiem ir sekmējusi sakārtotā muzeju infrastruktūra un muzeju piedāvājama modernizācija. «Pēdējo gadu laikā pēc investīcijām muzejos jaunā kvalitātē darbojas Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīgas Motormuzejs, Raiņa un Aspazijas muzeji Tadenavā, Jūrmalā un Rīgā, Latvijas Tautas frontes muzejs, Bauskas pils muzejs. Tikko ir pabeigti Jāņa Akuratera muzeja ēkas restaurācijas darbi, un līdz gada beigām muzejs tiks atvērts apmeklētājiem,» sacīja KM sabiedrisko attiecību speciāliste.

Bērziņa-Bebriša norādīja, ka šobrīd rekonstrukcijas procesā ir Latvijas Nacionālā vēstures muzeja ekspozīciju telpas Rīgas pilī, Rakstniecības un mūzikas muzejs, Latvijas Okupācijas muzejs ar piebūvi «Nākotnes nams», Klaušinieku māja Turaidas muzejrezervātā, Liepājas ostmalas noliktavas ēka Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļa «Dauderi».

Viņa arī atgādināja, ka pērn pieci apmeklētākie muzeji Latvijā bija Turaidas muzejrezervāts, kurā pagājušajā gadā pabija 258 932 apmeklētāji, Rundāles pils muzejs - 235 695, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs - 179 315, Bauskas pils muzejs - 168 117 un mākslas muzejs «Rīgas Birža», kuru 2015.gadā apmeklēja 155 878 viesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu