JRT aktieri viesojas Saeimā. Tas saistīts ar Gata Šmita jauno iestudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieru viesošanās Saeimā saistīta ar režisora Gata Šmita jauno iestudējumu, informē teātrī. LETA novēroja, ka vakar Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē piedalījās JRT aktieris Kaspars Znotiņš, tāpat Saeimā šodien manīti tādi teātra aktieri kā Andris Keišs, Guna Zariņa, Baiba Broka un Ģirts Krūmiņš.

Teātra pārstāve norādīja, ka aktieru viesošanās Saeimā ir saskaņota un Šmita jaunā iestudējuma pirmizrāde notiks šī gada nogalē. Par ko būs šis iestudējums, teātrī pagaidām neatklāja, aizbildinoties, ka tas ir tapšanas procesā.

Tuvojoties pirmizrādei, teātris sola sniegt plašāku informāciju par iestudējumu.

Režisors Šmits teātra sezonas atklāšanas preses konferencē 11. augustā stāstīja, ka jaunajā sezonā veidos divus jauniestudējumus - viens no tiem ir «Kārkli», kas būs izrāde par Latvijas politisko dzīvi. Šmits norādīja, ka bieži vien politiķi nemāk komunicēt ar sabiedrību, savukārt sabiedrībai un medijiem trūkst analīzes par notikumiem, politiķu paustais tiek uztverts kā fakts.

«Izrāde mēģinās meklēt cēloņus Latvijas politiķu nespējai vadīt valsti un skaidrot lēmumus, kā arī saprast viņu apjukumu,» sacīja Šmits, vēl piebilstot, ka, piemēram, situācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ir «šizofrēniska».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu