«Vikingu» zvaigzne atklāj savas igauņu saknes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā jau iepriekš informējām, Latvijā norit filmas «Nameja gredzens» filmēšana. Tās galvenā varoņa atveidotājs, seriāla «Vikingi» zvaigzne Ēdvins Endrē TVNET atklāj, ka jau divas reizes ir viesojies Rīgā. Kā arī, filmējoties kopā ar latviešu aktieriem, sācis apgūt latviešu valodu, lai gan kautrējas par savu izrunu un mums pasaka tikai «paldies». Viņš arī atklāj, ka viņa senču saknes meklējamas Igaunijā. Noskaties!

Filmas «Nameja gredzens» autori sola, ka šī būs filma ar efektīgām kauju ainām, spilgtiem varoņiem, dinamisku darbību, senām paražām un mazliet mistikas, proti, vēsturiska spraiga sižeta filma «vikingu stilā».

Galvenās lomas tēlotāju filmas veidotāji meklējuši ilgi – gandrīz pusgadu. Taču visbeidzot filmas aprakstam atbilstošs ir izvēlētais galvenā varoņa Nameja atveidotājs – zviedru aktieris Ēdvins Endrē, kurš plašu atpazīstamību ieguvis tieši ar Erlendura lomu populārajā Īrijas un Kanādas vēsturiskās drāmas seriālā «Vikingi». Tāpat arī jāmin Ēdvina nesenākais veikums – loma filmā «Eddie The Eagle», kas uz ekrāniem nonāks šogad un kuras galvenā zvaigzne ir Hjū Džekmens.

Ēdvins Latvijā dzīvo jau vairāk nekā mēnesi. Sešas dienas nedēļā viņš filmējas kopā ar mūsu pašmāju aktieriem. Bet svētdienas viņam ir brīvdienas: «Iepazīstoties ar filmas scenāriju, esmu daudz uzzinājis par 13. gadsimta baltu tautām. Man brīvas ir tikai svētdienas, lielākoties šīs dienas pavadu guļot, tādēļ diemžēl vēl neesmu paguvis apskatīt Latviju, kā to būtu gribējis. Bet divas reizes esmu bijis Rīgā un varbūt vēl līdz filmēšanas noslēgumam paspēšu kādu reizi aizbraukt,» par pieredzēto Latvijā stāsta Endrē.

Uz jautājumu, vai Ēdvins ir apguvis latviešu valodu, ar smaidu sejā viņš atbild: ««Paldies!» To man vismaz nav kauns teikt skaļi, jo citādi jūs smietos.»

Par godu filmai «Nameja gredzens» kalējs Jānis Nīmanis ir radījis zobenu, kādam Eiropā līdzīga nav. Vienā no viesošanās reizēm Rīgā ar īpašu prezentāciju Aizsardzības ministrijā Ēdvinam Endrē tika pasniegts šis unikālais zobens. Lai arī zobens tiks izmantots filmēšanas procesā, drošības apsvērumu dēļ cīņu ainās tas netiks lietots.

Filmas «Nameja gredzens» režisors ir Aigars Grauba, producents – Andrejs Ēķis, scenārija autori – Aigars Grauba un Makss Kinnings (Max Kinnings) no Lielbritānijas.

Filmas pirmizrāde paredzēta 2017. gada nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu