Par spīti rudens drēgnajam vējam viesi steidz uz Kristīnes Opolais koncertu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

4. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā un baletā ar solokoncertu uzstājas dziedātāja Kristīne Opolais, kura ir atzīta par vienu no labākajām jaunajām operas zvaigznēm pasaulē. Tāpēc nav brīnums, ka Latvijā dzimušo talantu vienā no retajām reizēm kad sieviete uzstājas Latvijā, steidza novērtēt mūzikas eksperti, mīļotāji un «sabiedrības krējums».

Par spīti drēgnajam vējam stundu pirms solokoncerta sākuma viesi devās uz Latvijas Nacionālo operu un baletu, lai atrastu savas sēdvietas, satiktu paziņas, draugus un pakavētos bufetē.

Drēgnais vakars viesu apģērbā korekcijas neiezīmēja, vairums ieradās plānā, rudenīgā apģērbā izvēloties elegantumu, ne siltumu. Ja sievietes izvēlējās sildīties rudens mēteļos, tad vairums vīriešu, gluži kā vasaras laikā, uz Operu devās uzvalkos.

Apģērba izvēlē dominēja melnie vai bēšie toņi, kurus uzvelkot nekad nevar aizšaut greizi.

Pēc ilga laika publiskā pasākumā bija novērojams šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, tāpat pirms mēneša par vecākiem kļuvušie politiķis Edgars Jaunups un Katrīna Jaunupa nespēja palikt mājās un izlaist lielisku iespēju dzirdēt vienu no Latvijas lielākajām muzikālajām zvaigznēm, nevar nepieminēt bijušo prezidentu Valdi Zatleru ar kundzi, kuri ir lieli opermūzikas mīļotāji.

Koncertu steidza vērot uzņēmēji, deputāti, to sievas, visi kopā viņi veido vietējā mēroga «sabiedrības krējumu».

Koncertā Opolais muzicēja kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Tajā skanēja ārijas un instrumentālās epizodes no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa, Frančesko Čilea un Alfredo Katalani zināmām un arī mazpazīstamām operām.

Kristīne ir dzimusi Latvijā, Rēzeknē, 1979. gadā, studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, profesionalitāti papildinājusi pie Margarētes Honigas Amsterdamā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu