Rozalla aicina uz «SWH Flash Back» burziņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Zambiešu izcelsmes deju mūzikas izpildītāja Rozalla galvenokārt pazīstama ar trīs hitiem – «Faith (In The Power Of Love)», «Are You Ready To Fly» un, protams, «Everybody's Free (To Feel Good)», kas klajā nāca pašā 90. gadu sākumā. Jau 14. jūlijā dziedātāja uzstāsies Radio SWH «Flash Back» burziņā Rīgā, kas rīkots par godu radiostacijas 25 gadu jubilejai. Noskaties Rozallas aicinājumu.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās «Biļešu serviss» tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv. Apmeklētājiem būs iespēja atgriezties ceturtdaļgadsimtu senā pagātnē un baudīt 90. gadu šarmu, jo uz skatuves arī kāps Doktors Albāns, Army of Lovers, Haddaway un Dženija Bergrena no Ace Of Base. Pasākuma īpašie viesi būs Radio SWH vienaudži un līdzgaitnieki grupa «Labvēlīgais tips», kādreizējā ētera balss Horens ar grupu «Riga Reggae» un Ēriks Loks ar īpašu jubilejas performanci.

Atgādinām, ka Rozallas muzikālā karjera sākās dzimtajā Zambijā 13 gadu vecumā, kur viņa uzstājās bērnu TV šovos un festivālos. Iegūstot popularitāti (pieci nr. 1 hiti nacionālajā topā), 80. gadu beigās viņa pārceļas uz Londonu, kur sākumā uzstājās klubos. «Born To Luv Ya» ir pirmais viņas Lielbritānijas perioda hits, kas iekļauts topā. Un tad klajā nāk «Everybody's Free (To Feel Good)», kas ar vairāk nekā miljonu pārdotu kopiju nokļūst vismaz 10 Eiropas valstu un ASV topu pirmajā desmitniekā un pilnībā pārvērš Rozallas dzīvi.

Tai laikā «Billboard» min, ka Rozalla savas harismātiski spēcīgās balss dēļ jau zināmā sabiedrības daļā tiek dēvēta par reiva karalieni. Vēlākajos gados šī deju mūzikas himna tikusi remiksēta neskaitāmās variācijās un joprojām dzirdama dažādos pasaules klubos un radiostacijās. Piemēram, vienu no versijām 2016. gadā iedziedājusi Kailija Minoga.

1992. gadā Rozalla tika uzaicināta par «iesildošo» mākslinieci Maikla Džeksona «Dangerous» turnejas Eiropas koncertos. Viņa pati atzīst to par vienu no savas karjeras augstākajiem notikumiem.

Jāpiemin, ka Rozallas kompozīcija «I Love Music» kļuva par vadmotīvu 1994. gadā uz ekrāniem iznākušajai kulta filma «Karlito ceļš».

Turpmākajos gados māksliniece pievēršas muzikāliem eksperimentiem džeza, soula un R&B stilos.

Mūsdienu pazīstamākie Rozallas sasniegumi ir singli «If You Say It Again» (5. vieta 2015. gadā ASV klubu mūzikas topā) un «Shadows of the Moon».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu