Obama un di Kaprio pārrunā klimata pārmaiņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio un ASV prezidents Baraks Obama pirmdienas vakarā satikās uz Baltā nama mauriņa, lai pārrunātu klimata pārmaiņas un aicinātu citus cīnīties pret tām. «Pašlaik mēs piedalāmies sacensībās, kurās laiks pagaidām ir par mums ātrāks,» norādīja Obama, kurš visas savas prezidentūras laikā cīņu pret klimata pārmaiņām padarīja par savu prioritāti.

Obamas tikšanās ar di Kaprio bija daļa no Baltā nama festivāla ar nosaukumu «South by South Lawn». Festivāls paredzēts, lai godinātu radošumu un inovāciju, un veidots pēc izklaides biznesa un tehnoloģiju konferences SXSW līdzības.

«Mums ir steidzami jārīkojas,» uzsvēra di Kaprio, kurš atbalsta Demokrātu partiju, pirms pievērsās ASV prezidenta vēlēšanu tematam.

«Ja tu netici klimata pārmaiņām, tad tu netici faktiem un zinātnei, tāpēc es uzskatu, ka tu nedrīksti ieņemt oficiālus amatus valdībā,» piebilda aktieris.

Piezīme bija domāta kā dzēliens Republikāņu partijas izvirzītajam kandidātam Donaldam Trampam, kurš publiski apšaubījis globālās sasilšanas un cilvēku ietekmes uz to eksistenci.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu