Apbalvoti «2Annas» konkursa programmu uzvarētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Tuvojoties festivāla noslēgumam, apbalvoti 21. Rīgas Starptautiskā filmu festivāla «2Annas» konkursa programmu uzvarētāji. Uzvarētāju vidū arī latviešu režisoru Lailas Pakalniņas un Kārļa Vītola īsfilmas.

Konkursa programmās no 2170 pieteiktajām filmām par balvām cīnījās 57 filmas, no kurām starptautiskā žūrija par labākajām pasludināja deviņas filmas. Baltijas īsfilmu konkursa skatē galveno balvu ieguva pašmāju režisores Lailas Pakalniņas «Rumba», savukārt nominācijā «Labākā animācija» – pašmāju režisora Kārļa Vītola «Minotaurs».

Starptautisko īsfilmu konkursa skatē nominācijā «Labākais dizains» balvu ieguva francūzietes Stefānijas Lansakū filma «Cold Coffee» par jaunas meitenes pielāgošanās negaidītām pārmaiņām pēc mātes nāves, balva nominācijā «Labākais stāsts» piešķirta Afganistānā dzimušās francūzietes Chabname Zariab skaudrajam stāstam «When you hear the bells» par afgāņu zēniem-prostitūtām, savukārt «Labākā režija» – poļu režisora Bartosz Kruhlik «Adaptation». Dāņu režisora Mahdi Fleifela īsfilma «A Man Returned» par jaunu vīrieti un viņa neveiksmīgo bēgšanu no bēgļu nometnes saņēma «Grand Prix». Starptautiskajā vidēja garuma filmu konkursā galveno balvu saņēma franču režisores Luīzes Karinas filma «Venusia» par prostitūtas un viņas priekšnieces attiecībām, bet īpašu atzinību – vācietes Esteres Polakas «Once we get there».

Festivāla noslēdzošajā dienā apmeklētāji aicināti plkst. 20.00 «Kaņepes Kultūras centrā» noskatīties visas apbalvotās filmas.

«2Annas» īpaši sagatavotu programmu veidā aplūko fokusa tēmu «Klejotāji» ne tikai šī brīža kontekstā, bet arī vēsturiskā šķērsgriezumā, tāpēc katrā festivāla dienā iespējams skatīties filmas noteiktas latviešu vai ārzemju vieskuratoru veidotas fokusprogrammas ietvaros. «Kaņepes Kultūras centrā» 2. oktobrī kuratores Laimas Graždanovičas sagatavotās fokusprogrammas «Ebreju klejotāji» ietvaros skatāmās filmas atklāj, ko nozīmēja būt ebrejam pirms 70 gadiem un ko – 21. gadsimtā, aicinot gan no vēsturiskās, gan no mūsdienu prizmas izzināt, ar kādām problēmām saskaras cilvēki, par kuru «klejotāju» likteni mēdzam piemirst.

Savukārt fokusprogrammas «Kultūru sadursmes» ietvaros apmeklētājiem ir iespēja redzēt slavenā vācu režisora Rainera Vernera Fasbindera filmu «Bailes saēd dvēseli», kas pārsteidzo ar tiešajiem jautājumiem par rasi, seksualitāti, imigrāciju un morāli – tādiem, kādus uzdodam joprojām, padarot filmu tikpat aktuālu kā pirms 42 gadiem.

Biļetes un abonementi pieejami: www.bezrindas.lv

Biļetes cena: 4,50 eur (pieaugšajiem), 3,50 eur (skolēniem, studentiem, pensionāriem).

Festivāla abonements: 20 eur (6 filmu seansi + visi vakara pasākumi).

Dienas abonements: 9 eur (studentiem un senioriem 6 eur) kopā ar izvēlētās dienas filmu seansiem un pasākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu