Londonā izstāda Tērnera balvai nominēto mākslinieku darbus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonā pirmoreiz vienā izstādē publiski būs apskatāmi Tērnera mākslas balvai izvirzītie darbi. Tērnera balvas ieguvēju, kurš saņems 25 000 sterliņu mārciņu (29 550 eiro) lielu prēmiju, nosauks decembrī. Izstāde turpināsies līdz janvārim.

Balvas mērķis ir «veicināt sabiedrībā diskusiju par mūsdienu mākslas jaunākajiem notikumiem». Izstādes apmeklētāji aicināti fotografēt četru nominantu mākslas darbus un dalīties ar tiem sociālajos tīklos.

Šogad Tērnera prēmijai izvirzīta māksliniece Anteja Hamiltone, kuras darbos apspēlēta fetišisma tēma, fotogrāfe Džozefīne Praida, mākslinieks Maikls Dīns, kurš veido skulptūras no savākta metāla, kā arī Helēna Martena, kuras kolāžas apvieno tēlniecību, rakstniecību un citus mākslas novirzienus.

Godalga kopš 1984. gada tiek piešķirta māksliniekiem, jaunākiem par 50 gadiem, kas pēdējo 12 mēnešu laikā izstādījuši savus labākos darbus.

Ikgadējo prēmiju 25 000 sterliņu mārciņu apmērā padarījuši populāri tādi mākslinieki kā Demiens Hērsts un Treisija Emina, un tā nereti izaicina sabiedrību pārvērtēt uzskatus par to, kas patiesībā ir māksla.

Tērnera balvai nominēto darbu izstāde līdz nākamā gada 8. janvārim norisināsies Teita galerijā Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu