90 gadu vecumā miris Zirnekļcilvēka komiksu mākslinieks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram/marvelstudios

Komiksu mākslinieks Stīvs Ditko (Steve Ditko), kurš kopā ar mākslinieku Stenu Lī (Stan Lee) izveidoja Zirnekļcilvēka un Doktora Streindža komiksus, 90 gadu vecumā tika atrasts miris.

Policija paziņoja, ka mākslinieks tika atrasts miris 29. jūnijā viņa mājās Manhetenā, taču tiek uzskatīts, ka viņš nomira jau divas dienas pirms norādītā datuma. Pagaidām policija nav atklājusi mākslinieka nāves cēloni.

1961. gadā Ditko izveidoja Zirnekļcilvēka tēlu, tieši viņam esot autoram komiksu varoņa kostīmam un spējām. 1963. gadā Ditko izveidoja citu populāru komiksu varoni Doktoru Streindžu, turpinot izdot komiksus līdz 1966. gada jūlijam.

Pēc tam mākslinieks pameta «Marvel» komiksu kompāniju pēc strīda ar Lī. Tiek uzskatīts, ka Ditko bija neapmierināts ar Lī nespēju pienācīgi sadalīt panākumus starp abiem vīriešiem Zirnekļcilvēka un Doktora Streindža izveidē.

1979. gadā Ditko atgriezās pie «Marvel», kurā strādāja pie komiksu tēlu izveides līdz 1998. gadam.

Atšķirībā no Lī Ditko bija ļoti noslēgts cilvēks, atsakoties sniegt intervijas un publiski uzstāties.

Par Ditko nāvi ir paspējuši izteikties vairāki pazīstami filmu direktori, mākslinieki un aktieri, paužot, ka «Ditko bija viens no izcilākajiem māksliniekiem uz planētas, tādēļ viņa darbs nekad netiks aizmirsts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu