«Sabiedrības krējums» ierodas uz Raimonda Paula un Elīnas Garančas koncertu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

18.septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī notika komponista Raimonda Paula un operdziedātājas Elīnas Garančas koncerts «Baltās paslēpes», kurā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja jaunas, tieši Garančai komponētas dziesmas ar Vizmas Belševicas dzeju. Kā jau ierasts tik nozīmīgos pasākumos, to steidza novērtēt vietējais «sabiedrības krējums».

Koncertā «Baltās paslēpes» maestro Raimonds Pauls un operas dīva Elīna Garanča uz skatuves satikās pirmo reizi. Muzikālā vakara programmā bija vokālie opusi, instrumentālās improvizācijas un sarunas.

Koncerts «Baltās paslēpes» ir viens no centrālajiem Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas «Tete-a-Tete 2016» pasākumiem. Abi mākslinieki ir mūsdienu Latvijas kultūras izcilības un lepnumi, turklāt abi ir šā gada jubilāri.

Garanča pēdējos desmit gados sevi pierādījusi kā vienu no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikā. Kritika Garanču slavē par nozīmīgu mecosoprāna lomu ikonisku interpretējumu. Māksliniece uzstājas pasaules ievērojamākajos opernamos.

Savukārt Pauls ir izcilākais latviešu populārās mūzikas autors un pianists. Komponists ir slavens ne tikai Latvijā, bet tālu aiz tās robežām. Bieži Pauls ir savu sacerējumu interprets vai izpildītāju koncertmeistars.

Zinot abu mākslinieku izcilību, nav brīnums, ka jaunos skaņdarbus ar lieliskās Belševicas vārdiem steidza novērtēt «sabiedrības krējums», viesu vidū bija gan Zatleru pāris, gan Ingrīda Circene, Elita Mīlgrāve, Inguna Sudraba, Ulmaņu pāris, Dace Melbārde un daudzi citi, kuri ar mākslu ir uz tu.

Šajā rudenī vīrieši joprojām dod priekšroku tumšu krāsu uzvalkiem, toties dāmas labprāt izvēlas bēšas vai spilgtas krāsas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu