Nacionālajā teātrī top Gētes «Klavigo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālajā teātrī top Johana Volfganga Gētes «Klavigo» austriešu režisora Folkera Šmita režijā. Titullomā Kaspars Dumburs. Pirmizrāde 22.septembrī LMT Jaunajā zālē.

Stāsts par cilvēku, ko plosa pretrunas starp romantiskas un nesavtīgas mīlestības ideālu un pragmatisku attiecību upurēšanu karjeras labā. Varētu šķist, ka šī dilemma zaudējusi aktualitāti. Taču arī mūsdienās attiecībās bieži vien lielāka nozīme ir mūsu pašdefinētajai tirgus vērtībai, nevis mīlestībai. Attiecības arī šodien tiek uztvertas kā maiņas darījums, partnere vai partneris - kā statusa simbols.

Lomās: Marija Linarte, Marija Bērziņa, Mārtiņš Egliens, Ivars Kļavinskis, Jurģis Spulenieks, Zane Dombrovska.

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Tea Hofmane-Akstelma (Austrija), mūzikas autors Jēkabs Jančevskis, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne, video inženieris Toms Zeļģis. Annas Leščinskas tulkojums no vācu valodas.

Folkers Šmits (Volker Schmidt) – dramaturgs, režisors un aktieris.

Dzimis 1976. gadā Klosternoiburgā, Austrijā, netālu no Vīnes. Darbojies Austrijā, Vācijā, Šveicē, Dānijā, Krievijā, Rumānijā, Maķedonijā un Butānā.

Pirmais iestudējums Latvijas Nacionālajā teātrī – Johana Volfganga Gētes «Klavigo». Īsi raksturo sevi kā cilvēku, kam «patīk spēlēties» šīs nodarbes plašākajā un radošākajā nozīmē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu