Londonas kinoteātros latviešu operatora filmēta filma «Divas sievietes»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šomēnes un arī oktobrī Londonas kinoteātros demonstrēs latviešu operatora Ginta Bērziņa filmēto pilnmetrāžas spēlfilmu «Divas sievietes» («Two Women»), informēja Nacionālā Kino centra vecākā referente informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Filmas ražošanā piedalījusies «Jura Podnieka studija», bet vienā no galvenajām vīriešu lomām spēlē Reifs Fainss, kurš savu lomu ieskaņoja Rīgā un krievu valodā.

Spēlfilma «Divas sievietes» pēc Ivana Turgeņeva lugas «Mēnesis uz laukiem» ir Krievijas, Francijas, Latvijas un Lielbritānijas kopražojums. Filmas režisore ir Vera Glagoļeva, lomās piedalās arī Anna Astrahanceva, Anna Levanova, Silvija Testū un citi.

No Latvijas puses filmu producēja «Jura Podnieka studija» un producente Antra Cilinska.

Filmas producējošā studija no Krievijas ir «Horosho Production», kas ar Latviju sadarbojās jau 2012.gadā pie Jevgeņija Paškēviča spēlfilmas «Golfa straume zem leduskalna» un tur arī noskatīja kinooperatoru, vienu no Latvijas pieredzējušākajiem profesionāļiem Gintu Bērziņu. Viņš par savu darbu pie šīs filmas bija nominēts «Lielā Kristapa» balvai kā viens no labākajiem spēlfilmu operatoriem, un viņa darbu šobrīd slavē arī Londonas avīžu kinokritiķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu