Nikola Kidmena: Holivuda ir zaudējusi savu nozīmīgumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Oskarotā» austrāliešu aktrise Nikola Kidmena svētdien izteikusies, ka video straumēšanas laikmets Holivudai sagādā jaunus pārbaudījumus un festivāli kino industrijai tagad esot īpaši nozīmīgi.

«Es nedomāju, ka tāda Holivuda vairs pastāv,» filmas «Lion» preses konferencē Toronto kinofestivālā teica Kidmena. «Mēs esam izkaisīti pa visu pasauli, un mēs uzņemam filmas visā pasaulē. Holivuda ir palikusi pagātnē, un savā ziņā tas ir skumji.»

Pirms vairākiem desmitiem gadu Losandželosas rajons bija ASV filmu industrijas centrs.

ASV kinostudijas joprojām ir nozīmīgi spēlētāji kino industrijā, taču arvien biežāk filmas tiek uzņemtas dažādās pasaules valstīs un vietās, ne tikai Holivudas filmēšanas laukumos.

Pēdējos gados aizvien populārāka kļūst filmu skatīšanās mājās, izmantojot video straumēšanas pakalpojumus.

«Es uzskatu, ka filmu festivāli tagad ir ļoti nozīmīgi, jo ir ļoti grūti atklāt jaunas filmas. Mums nepieciešama visa palīdzība, kādu vien varam piesaistīt nelielām kinolentēm, kuras nav lielo studiju filmas vai supervaroņu grāvēji,» norāda Kidmena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu