Kokmuižas svētkos koncertprogramma «Piazzolla. Galliano. Tango»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. septembrī plkst. 17.00 Kokmuižas svētku ietvaros vēsturiskās Kokmuižas pils parterā izskanēs koncertprogramma «Piazzolla. Galliano. Tango», kas aizvedīs klausītājus muzikālā ceļojumā ar tango piesitienu.

Šīs koncertprogrammas pamatā ir kamermūzika, kas balstās uz stīgu instrumentu saspēli ar akordeonu. Programmā iekļautais Artura Maskata skaņdarbs ir veltījums izcilākajai Latvijas akordeonistei Ksenijai Sidorovai, un tam līdzās - Astora Pjacollas un Rišāra Galjano mūzika tango noskaņās.

Koncertā muzicēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvintets, kurā spēlē I vijoļu koncertmeistars Sandis Šteinbergs, II vijoļu grupas mūziķis Raimonds Melderis, altu grupas koncertmeistars Arigo Štrāls, čellu grupas mūziķis Jānis Rinkulis un kontrabasu grupas koncertmeistara vietas izpildītājs Raivo Ozols. Koncertā piedalās arī akordeonists Artūrs Noviks - aizrautīgs un talantīgs mūziķis gan klasiskā repertuārā, gan laikmetīgajā mūzikā, gan salonskaņdarbos. Artūrs ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija lektors, salonansambļa «Tango sin quinto» dalībnieks, solists un kamermūziķis.

Koncerta norisi atbalsta Kultūras ministrija un Valsts SIA «Latvijas Koncerti».

10. septembrī no plkst. 12.00 norisināsies iedvesmojošs pasākums – Kokmuižas svētki, kas piedāvās atpūtas iespējas ar plašu un daudzveidīgu programmu. Šī gada svētku tēma būs «Strēlnieki». Svētkus jau 9. septembrī ieskandinās Pagalmu uvertīra, kad pievakarē māju pagalmos Kocēnos ieskanēsies mūzika, kā arī notiks mākslinieka Kristapa Epnera izstādes «Logi» atvēršanas pasākums. Savukārt 10. septembrī visas dienas garumā notiks dažādi pasākumi ar skanīgiem, muzikāliem priekšnesumiem, koncertiem, rotaļīgām izpriecām, teātra un mākslas programmu, vīru kopas «Vilki» priekšnesumiem, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku bigbenda džeza mūzikas koncertu «Tautasdziesmas», muzikālu baudījumu – koncertprogrammu «Piazzolla. Galliano. Tango.", spartakiādi, Latvijas Ielu vingrotāju paraugdemonstrējumiem un šovu, radošām darbnīcām un meistarklasēm, pastaigām ar gidu pa Kokmuižas teritoriju, aktivitātēm ģimenēm ar bērniem, muižas tirgu, kā arī dienas izskaņā - svētku balli kopā ar Daini Skuteli un «Bel Canto» orķestri.

Vairāk informācijas www.kocenunovads.lv

Svētkus organizē Kocēnu novada dome. Mājaslapā www.kocenunovads.lv izveidota sadaļa, kas veltīta Kokmuižas svētkiem - ienāc un uzzini svētku aktualitātes!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu