Toronto kinofestivālu atklāj ar vesternu «The Magnificent Seven»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien ar 60.gadu vesterna «The Magnificent Seven» jaunu ekranizāciju tika atklāts Toronto Starptautiskais filmu festivāls. Festivāls, kas noslēgsies 18.septembrī, ik gadu piesaista slavenus aktierus, režisorus, kinostudijas un izplatītājus. 41. Toronto Starptautiskajā kinofestivālā desmit dienu laikā tiks izrādītas gandrīz 400 filmas no 83 pasaules valstīm. Programmā tiks skarti tādi temati kā ASV politika, jauniešu radikalizācija un rasisms.

Festivāls sākās ar 1960. gada vesterna «The Magnificent Seven» jauno versiju, ko uzņēma amerikāņu režisors Antuāns Fukva. Tajā spēlē divkārtējais «Oskara» balvas saņēmējs Denzels Vašingtons, kā arī Kriss Prats, Ītans Hauks un Pīters Skārsgords.

Aprīlī Fukva intervijā aģentūrai AFP sacīja, ka filmā tikšot kliedēts Holivudas radītais stereotips, ka mežonīgajos Rietumos dzīvojuši tikai gaišādaini zemnieki, policisti un noziedznieki, kuri nav varējuši sadalīt zemi un naudu. Patiesībā tur dzīvojuši eiropieši, ķīnieši, meksikāņi, indiāņi un melnādainie.

Aktrise Heilija Beneta filmas «The Magnificent Seven» pirmizrādē Toronto
Aktrise Heilija Beneta filmas «The Magnificent Seven» pirmizrādē Toronto Foto: REUTERS/Scanpix

«Vesterni mainās atkarībā no tā, kādā laikā tos uzņem,» pirms filmas pirmizrādes teica Fukva. «Mēs filmu balstījām uz to, kādā pasaulē dzīvojam šobrīd. Ja mēs pieturētos pie viena šablona, tad visi vesterni sastāvētu no gaišādainiem puišiem, kuri izskatās pēc Džona Veina.»

«Tā ir interesanta metafora par to, kas pašlaik notiek Amerikā,» filmu raksturoja Toronto festivāla direktors Pīrss Handlings.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu