Baltajā naktī «2Annas» ar šausmām par spokiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls «2Annas 2016» tuvojas, bet līdz tam ir gaidāmi vēl pāris ieskaņas pasākumi. Tikai «Baltās nakts» (no 10. uz 11. sept.) viena vakara laikā divās lokācijās Rīgā vairāk kā astoņi kino seansi, lekcija un retrospekcija, sarunas un tikšanās ar režisoriem, konkursi un dejas.

«ĪS(t)ĀS ŠAUSMAS» nedrīkst palaist garām, jo tās savīs kopā mistiku, drebuļus, baiļu radītus smieklus un spalgus izbīļa kliedzienus vienā no mīklainākajām norises vietām - «Darbnīcā», Aristīda Briāna ielā 9.

Programmā lieliskas šausmu īsfilmas, Viktora Freiberga šausmu kino lekcija un retrospekcija un režisora Bryan M.Ferguson no Lielbritānijas (Skinny Short Film balvas ieguvējs 2016) šausmu īsfilmas «Flamingo» pirmizrāde Latvijā ar paša režisora klātbūtni Rīgā. Taču nedomājiet, ka pēc gardo šausmu kino «kumosiņu» baudas tik viegli varēsiet aiziet gulēt! Nebūt nē! Bailīgo nakti noslēgs muzikāla programma ar eklektiski psihedēlisku disco-house programmu ar DJ Bombey & Contour.

FLAMINGO [trailer] from BRYAN M. FERGUSON on Vimeo.

Savukārt Rīgas vēsturisko kino teātri «Splendid Palace» pārņems spoki, kuri līdz pat brokastīm dosies maratonā ar latviešu īsfilmām. «Spoki pirms brokastīm» ne vien atklās pašmāju režisoru pēdējo gadu kino darbus, bet arī prezentēs jaunāko autoru radītās īsfilmu pērles. Tā būs lieliska vieta, kur redzēt vēsturiskas un muzikālas, aizraujošas un mazliet nenopietnas, kā arī mīļas un saturīgas animācijas, dokumentālās un spēlfilmas. Tā būs vienreizēja iespēja satikt filmu režisorus un izzināt redzēto filmu tapšanas procesu. Ikviena seansa ieskaņā būs skatāma vācu kino klasiķa Hansa Rihtera mēmā īsfilma «Spoki pirms brokastīm» (1928). Spokainais «priekšmetu dumpis» apmeklētājiem taps vēl vairāk sadzirdams ar Austrālijas latvietes, flautistes Vinetas Lagzdiņas, radīto pavadījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu