Arī Ilvess ar kundzi apmeklē jauno «kim?» mājvietu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pēc septiņiem Spīķeru kvartālā pavadītiem gadiem «kim?» Laikmetīgās mākslas centrs vakar Rīgā, Sporta ielā 2 (Sporta/Vesetas ielu stūris), atklāja savu jauno izstāžu zāli, kuras svinīgajā atklāšanā piedalījās virknes prominentu personību, to vidū arī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess kopā ar dzīvesbiedri Ievu Ilvesu.

Atklāšanas pasākumu apmeklēja arī Saeimas ģenerālsekretāre un bijusī Latvijas kultūras ministre Karina Pētersone, mūziķis Jānis Šipkēvics, rakstnieks Pauls Bankovskis, uzņēmēja Baiba Rubesa, arhitekte Zaiga Gaile, gleznotāja Ieva Bondare u.c.

Svinību vakarā tika atklātas trīs ārzemēs dzīvojošu latviešu mākslinieku personālizstādes, kuras būs apskatāmas līdz 16. oktobrim. Pašlaik starp Berlīni un Cīrihi dzīvojošā Edgara Gluhova (1980) izstādi L’UOMO VAGUE veido pēdējā gadā tapušas fotogrāfijas, zīmējumi uz akrilstikla un objektu sērija, ko caurvij fragmenti un personības no 20. gs. vēstures un literatūras, satiekoties jaunā un neierastā veidā.

Parīzē dzīvojošā māksliniece Daiga Grantiņa (1985) piedāvāja savu pirmo personālizstādi Rīgā ar nosaukumu Heap-core. Izstāžu zāle tika transformēta instalācijā, kurā sienās radītās atveres novadīja gaismu no skatam aizsegtajiem logiem, integrējot to skulptūru grupā.

Helsinkos dzīvojošās Ingas Melderes (1979) izstāde Krāsojamās grāmatas veidota Temnikova & Kasela Gallery (EE) 
institucionālās rezidences programmas ietvaros. Izkrāsošana vairākus gadsimtus tikusi uzskatīta par bērnu nodarbi, tomēr pēdējā desmitgadē kļuvusi populāra pieaugušo vidū. Māksliniece ir pārstrādājusi gatavus attēlus, kas izkrāsojot kļuvuši par daļu no autores personīgās atmiņas un pieredzes.

«kim?» svinību pasākumu programma ilgs līdz 10. septembrim. Apmeklētājiem tiks piedāvātas performances un lekcijas, kā arī vērienīgs kultūras foruma Baltā nakts 2016 pasākums Cyclone ar %20 (LV), Andreas Ervik (NO), Music For Your Plants (EE), Sign Libra (LV) piedalīšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu