Studenti uzfilmē filmu, kurā dodas pa «Jelgava 94» varoņu pēdām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Latvijas Universitās Sociālo zinātņu fakultātes, Komunikācijas nodaļas, Nepilna laika neklātienes 3. kursa studentes - Lauma Lapsa, Kristina Visocka, Elīna Salmiņa, Egija Grošteina uzfilmējušas filmu, kurā mēģina iepazīt Jāņa Joņeva grāmatas «Jelgava 94» varoņus un aprakstītos notikumus un vietas. «Viens no mērķiem arī bija uzzināt - kā bija būt jaunam deviņdesmitajos gados un parādīt arī metālistu subkultūru,» stāsta filmas veidotājas.

Filma tika veidota, intervējot grāmatu varoņus vietās, kas tika pieminētas romānā. Jānis Joņevs un Ivars Tālkalns (Venoms) tika intervēti Biķernieku mežā - Biržā, savukārt Toms Cepurītis (Sinisters) tika intervēts netālu no vietas, kur bija Robinsons Ķīpsalā, vienīgi Pēteris Kvetkovskis («Skyforger») tika intervēts Dailes teātra pagrabā - viņa darba vietā.

Foto: no personiskā arhīva

"Lai nofilmētu oriģinālās vietas, kas tika pieminētas romānā, braucām arī uz Jelgavu, kur vadoties pēc grāmatā aprakstītā un autora norādēm centāmies atrast visas vietas. Filmēšana šajā pilsētā notika divas reizes, vienreiz, kad varējām nofilmēt tikai divas krāmenes - Medema villu un boksa klubu «Ardam», jo kamera salūza. Otrreiz, lai atrastu daudzstāvu mājas, uz kurām ir metāla grupu nosaukumi, kurus uzrakstījuši grāmatas varoņi un trešo krāmeni - bērnudārzu," stāsta filmas autores.

Projekts tika veidots 2016. gadā laika periodā no 1. jūnija līdz 1. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu