Teilora Svifta ziedo vienu miljonu dolāru plūdu bojājumu novēršanai Luiziānas štatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dziedātāja Teilora Svifta ziedojusi vienu miljonu ASV dolāru (900 000 eiro), lai palīdzētu plūdos cietušajiem Luiziānas štatā un plūdu seku novēršanai, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Plūdos līdz šim bojā gājuši vismaz 11 cilvēki, bet vēl daudziem citiem nācies pamest savas mājvietas.

26 gadus vecā Svifta aģentūrai AP sacīja, ka Luiziānas iedzīvotāji viņu esot sirsnīgi uzņēmuši pagājušogad, kad viņa tur sāka albuma «1989» koncertturneju.

«Mēs sākām «1989» turneju Luiziānas štatā, un brīnišķīgie fani mums lika justies kā mājās. Tagad es jūtos dziļi satriekta, dzirdot par tik daudziem cilvēkiem, kuri spiesti pamest savas mājas,» atzina dziedātāja.

Šie plūdi ir vieni no graujošākajiem Luiziānas štata vēsturē. Applūduši 40 tūkstoši mājsaimniecību, un vairāk nekā 8000 cilvēku ir izmitināti patversmēs. Vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku ir izglābti vai evakuēti.

«Es aicinu palīdzēt, ja tas ir iespējams, kā arī sūtīt mīlestību un lūgšanas šajā briesmīgajā laikā,» teica Svifta.

Plūdi Luiziānā sākās piektdien ar spēcīgām lietusgāzēm štata dienvidos. Meteorologi prognozēja, ka plūdi var sākties arī Teksasas štatā un tālāk uz ziemeļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu