Pūces diena Līgatnes dabas takās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

27.augustā Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takās būs Pūces diena.

No plkst.13:00 līdz 16:00 Līgatnes dabas takās Dabas izglītības centrā «Pauguri» interesenti varēs iepazīt daudzus pūču dzīvesveida noslēpumus. Zootehniķe un ilggadējā Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola dalīsies novērojumos par šiem putniem, stāstus papildinot ar fotogrāfiju slaidrādi. Pēc tam katrs varēs doties izzinošā pārgājienā, klātienē vērot pūces, darboties radošās darbnīcās un piedalīties spēlēs.

Cilvēkiem ar Pūču, Pūcīšu, Ūpju vai citiem šo putnu dzimtas nosaukumiem uzvārdā šajā dienā ieeja Līgatnes dabas takās bez maksas!

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru «Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs».

Šobrīd Līgatnes dabas takās mīt četru sugu pūces, starp kurām ir arī Latvijas lielākās pūces - ūpji.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu