Rēzeknē sākas IV īsfilmu kinofestivāls «Open Place»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien Rēzeknē sākas un līdz 21. augustam norisināsies IV starptautiskais īsfilmu kinofestivāls «Open Place», informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece. Festivālā šogad piedalās 25 īsmetrāžas filmas no 11 valstīm - Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Krievijas un Zviedrijas.

IV starptautiskā īsfilmu kinofestivāla «Open Place» konkursa īsfilmu skates notiks trīs dienas - 18., 19. un 20. augustā no plkst.11. līdz 15, katru dienu piedāvājot iepazīt astoņas jaunākās Baltijas reģiona īsfilmas. Konkursa filmas vērtēs starptautiska žūrija - režisors Felikss Falks (Polija), aktrise Mirdza Martinsone (Latvija), Kotbusas kinofestivāla kurators Marsels Maiga (Vācija), režisors Pēteris Simms (Igaunija) un aktrise Lidija Fedosejeva-Šukšina (Krievija).

Konkursā ar saviem darbiem piedalās arī četri Latvijas jaunie režisori - Valērijs Oļehno, Kristiāns Riekstiņš, Daniels Joffe un Reinis Kalviņš. Oļehno īsfilma «Pa Pa» jau ir saņēmusi vairākas godalgas citos festivālos, Kalviņš ar īsfilmu «Viņš paņēma pudeli, bet pameta meiteni» šoreiz startē kā Igaunijas pārstāvis, jo studē Baltijas filmu un mediju skolā.

Kinofestivāls «Open Place» piedāvā arī vairākas ārpuskonkursa spēlfilmas, tostarp Renāra Vimbas «Es esmu šeit», kas 2016.gada Berlīnes starptautiskā kinofestivāla konkursa programmas «Generation» kategorijā «14plus» ieguva galveno balvu - Kristāla lāci.

Kinofestivāla «Open Place» laikā notiks vairāki koncerti un tikšanās ar aktieriem, piedāvājot skatītājiem baudīt kino gaisotni dažādos veidos.

Festivāla atklāšanas koncertā - 17.augustā plkst.19.30 skanēs «Latviešu un ārzemju kino mūzikas zelta mirkļi» Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra «Čellu Dream Team» izpildījumā un pēc tam skatītājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs populāri Latvijas un Krievijas aktieri, tai skaitā Ivars Kalniņš, Arnis Līcītis, Edijs Zalaks, Zinaīda Kirijenko, Irina Medvedeva, Sergejs Varčuks, Dmitrijs Tihonovs, Marina Jakovļeva un Svetlana Krjučkova.

Piektdien, 19.augustā, plkst.19 mūsdienu deju grupa «Buras» koncertprogrammā «Popkorns» ar krāšņām gaismām, videoprojekcijām vienā vakarā radīs īstu kinoteātra atmosfēru, kurā iemīļoto filmu sižetus izstāstīs dejas valodā.

Noslēguma koncertā - 21.augustā plkst.17 skatītājus gaida nebijis pārsteigums - Latvijā pazīstamais tango ansamblis «Undertango» priecēs ar populāriem tango klasiķu skaņdarbiem un franču mūziku. Mūziķu grupas «Undertango» sastāvā darbojas Mārtiņš Zilberts (klavieres), Gidons Grīnbergs vai Indulis Cintiņš (vijole), Evita Dūra (akordeons), Viktors Veļičko (kontrabass), kuri spēlē ne tikai mūziku no kinofilmām, bet arī piedalās teātra izrāžu veidošanā. Kinofestivāla noslēgumā «Undertango» kopā ar aktieriem Ditu Lūriņu un Andri Buli uzburs neatkārtojamu franču kafejnīcas atmosfēru.

Ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies arī kino un teātra aktieri: Lūriņa, Bulis, Mirdza Martinsone, Sarmīte Rubule, Ivars Kalniņš, Svetlana Toma, Naiļs Gimadejevs, Oksana Stašenko, Kirils Zaporožskis, Aļona Bikkulova un Maksims Kolosovs.

Svētdienas vakarā tiks pasludināti arī šī gada kinofestivāla uzvarētāji nominācijās «labākā aktrise», «labākais aktieris», «labākais scenārists», «labākais režisors», «labākais operators» un «Grand Prix» par labāko filmu.

Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls «Open Place» Rēzeknē aizsākās 2013. gadā ar mērķi popularizēt un sekmēt Eiropas un Latvijas kinematogrāfa attīstību, rosināt jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību, kā arī veicināt Rēzeknes atpazīstamību. Festivālu rīko Rēzeknes pilsētas dome un Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu