Aleku Boldvinu apkrāpj mākslas darbu tirgotāja - orģināla vietā pārdodot kopiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aktieris Aleks Boldvins apgalvo, ka mākslas darbu tirgotāja Mērija Būna aktierim pārdevusi Rosa Bleknera gleznas kopiju, ko pasniedza kā oriģinālu.

Laikraksts «The New York Times» sestdien vēstīja, ka Bleknera izstādē, kas bija apskatāma Mērijas Būnas galerijā, Boldvinam ārkārtīgi iepatikusies 1996.gada glezna «Sea and Mirror» («Jūra un spogulis»). 2010.gadā aktieris apvaicājies Būnai par gleznas iespējamo atpirkšanu no mākslas kolekcionāra, kurš 2007.gadā to iegādājās izsoļu nama «Sotheby's» izsolē par 121 000 dolāru.

Kolekcionārs piekritis Boldvinam gleznu pārdot par augstāku cenu un kopā ar starpniecības maksu galerijai aktierim tā izmaksājusi 190 000 dolāru.

Sākotnēji Boldvins priecājās, ka dabūjis gleznu savā īpašumā, taču vēlāk viņam radušās aizdomas, pamanot atšķirības starp savu gleznu un to, ko bija redzējis 2007.gada izstādē. «Sotheby's» mākslas eksperts salīdzināja aktiera gleznu ar attēlu 2007.gada izsoles katalogā un apstiprināja, ka tās ir divas dažādas gleznas.

Tā kā kolekcionārs patiesībā nekad nebija piekritis oriģināla pārdošanai, Boldvinam tika pārdota 2010.gadā gleznota versija, taču tā bija datēta ar 1996.gadu.

«Alekam Boldvinam vajadzēja zināt, ko viņš pērk, līdz brīdim, kad par to samaksāja un to viņam piegādāja,» laikrakstam «New York Times» pavēstīja Būnas advokāts Teds Porecs. «Boldvins kļūdās. Glezna nav kopija, bet gan lielisks Rosa Bleknera oriģināls mākslas darbs.»

Boldvins noliedz, ka viņš ticis informēts par cita mākslas darba pārdošanu. Turklāt aktierim pārdotais darbs iezīmēts ar tādu pašu «Sotheby's» kataloga sērijas numuru kā oriģinālais darbs. Uzzinot, ka krimināllietu nebija iespējams ierosināt, Boldvins Būnai pieprasīja, lai viņam piegādā to gleznu, par kuru viņš samaksājis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu