Rīgas svētkos uzņems Streiča filmas «Mans draugs - nenopietns cilvēks» jauno ekranizāciju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas svētkos sestdien, 13.augustā, uzņems Jāņa Streiča filmas «Mans draugs - nenopietns cilvēks» (1975) jauno ekranizāciju «Mans draugs patiešām nenopietns cilvēks» (2016), aģentūra BNS uzzināja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienībā (RPKIA).

Filmas atvērtais uzņemšanas laukums Rīgas svētkos atradīsies pie Rīgas Kultūras un atpūtas centra «Imanta», kur no plkst.15.00 līdz plkst.21.30 būs iespējams vērot filmas ainu tapšanu ar profesionāliem aktieriem, satikt filmas veidotājus - režisoru, scenārija autori, operatoru, producentu un citus, pielaikot kino tērpus, parūkas, nogrimēties un fotografēties. Ikviens, kurš vēlas filmēties kino, varēs piedalīties aktieru atlasēs jeb kastingos uz dažādām epizodiskām lomām un masu skatiem. Atraktīvākie dalībnieki tiks atlasīti videoprovēm, tiks piedāvāta sagatavošanās kostīmu un grima mākslinieku vadībā un tajā pašā dienā tiks uzņemtas arī filmas ainas.

Apvienībā informēja, ka bez kino uzņemšanas, paredzēta arī plaša kultūras un izklaides programma visai ģimenei. Notiks tematiskas darbnīcas un spēles bērniem, darbosies kino terase, kur plkst.15.30 un plkst.18.00 kino aprakstniece Kristīne Matīsa komentēs oriģinālo Jāņa Streiča filmu «Mans draugs - nenopietns cilvēks», bet pārējā laikā varēs vērot animācijas un īsfilmas ģimenēm.

Tāpat no plkst.15.00 uz brīvdabas skatuves notiks koncerts bērniem un no plkst.18.30 pasākumā būs satiekams aktieri Jāni Paukštello, kas vakara laikā sola sniegt arī muzikālus priekšnesumus. Plkst.19.00 muzicēs autentiskais aktieru vokāli instrumentālais ansamblis «Regīna», savukārt plkst.21.30 dienu noslēgs balle, kurā muzicēs grupa «Turaidas roze». Visi koncerti dienas garumā un balle Imantā Rīgas svētku ietvaros kļūs par daļu no jaunās filmas scenārija - tie tiks uzņemti kā masu skati, tāpēc apmeklētāji aicināti būt gatavi dejot un aplaudēt īpaši aktīvi.

«Šī filma būs unikāls eksperiments, kad daļa ainu tiks uzņemta reālos apstākļos un svētku gaisotnē. Domāju, tas filmai dos īpašu noskaņu un, iespējams, negaidītus pavērsienus! Mēs gribam radīt autentisku sajūtu rīdziniekiem, kļūstot par daļu no stāsta viņu, pilnīgi iespējams, kaimiņa Arvīda dzīvē. Jāņa Streiča filmas idejas un atziņas ir neparasti aktuālas arī šobrīd. Priecājos par iespēju veidot jauno ekranizējumu un izmēģināt jaunus paņēmienus kino uzņemšanā, aicinot ikvienu vērot mūsu darbu 13.augustā pie Rīgas Kultūras un atpūtas centra «Imanta»,» norādīja topošās filmas režisors Jāns Kreičs.

Filmas režisors ir Igaunijā dzīvojošais latviešu izcelsmes režisors Jāns Kreičs, savukārt tās producents ir aktieris Jānis Paukštello. Filmas scenārijā, kura autore ir Lilita Bērziņa, saglabāti galvenie tēli, taču filmas norise pārcelta uz mūsdienām.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka «Rīgas svētki 2016» norisināsies no 12.augusta līdz 14.augustam, un tie ir veltīti kino tēmai. Svētku tematika izvēlēta, lai atgādinātu par pirmo kinoseansu Rīgā, kas notika pirms 120 gadiem, un paraudzītos uz Rīgu kā kino cienītāju, kino veidotāju un kino rādītāju pilsētu. Rīga šogad atzīmēs 815.jubileju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu