Apceļo Latviju: Iesaka sabiedrībā pazīstami cilvēki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stāstot un rādot dažādas īpašas, interesantas un skaistas vietas Latvijā, TVNET šovasar aicina apceļot mūsu valsti. Arī mākslinieki, mūziķi un Saeimas deputāts dalās ar ieteikumiem par vietām, kuras noteikti būtu vērts apciemot.

Latvijas meži un jūras krasts

Liela daļa aptaujāto atpūsties izvēlas vietās, kur nav sastopami daudz cilvēku. Miers, klusums, mežs un jūra - tas ir tas, pēc kā cilvēki tiecas brīvdienās. Dziedātāja Marija Naumova stāsta, ka laikā, kad viņa ir Latvijā, izvēlas doties garās pastaigās Kolkas tuvumā. Savukārt festivāla «Positivus» rīkotājam Ģirtam Majoram konkrēta atrašanās vieta nav svarīga, galvenais, lai būtu jūras un priežu meža tuvumā. Līdzīgās domās ir arī Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars: «Ziemeļvidzemē un Kurzemē ir ļoti skaisti meži. Iesaku izbraukt tās vietas.»

Dzimtā puse

Gluži kā dziesmā Nekur nav tik labi kā mājās par savu dzimto pusi jūsmo gan dziedātājs Intars Busulis: «Aicinu visus uz Kurzemi, un es noteikti ieteiktu apceļot Talsu novadu!» - gan arī radošās apvienības «Singapūras satīns» dalībnieks Kristaps Strūbergs: «Es esmu no Latgales, un Latgale ir labākā vieta ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.» Par Latgales apceļošanu piekrīt arī dziedātāja Liene Greifāne, uzsverot šajā novadā dzīvojošo cilvēku labsirdību un viesmīlību.

Sarkanās klintis Salacgrīvas novadā

Festivālā sastaptais radio un televīzijas raidījumu vadītājs Andris Freidenfelds ar lielu sajūsmu stāsta par Sarkanajām klintīm, kuras tiek sauktas arī par Pietragu vai Mačperu klintīm: «Ir baigi smukā vieta tepat pie Salacgrīvas - Sarkanās klintis, fantastiski. Salacas krastā paceļas kaut kas tāds, kas liekas, ka nav pie mums Latvijā, - stāvas, lielas, sarkanas klintis. Uz turieni vajag aizbraukt!» Klintis atrodas netālu no dzelzs tilta un bijušā dzelzceļa stigas uzbēruma Salacas kreisajā krastā.

Mazmežotnes muiža

Gleznainā Lielupes ielejā, paceļoties nelielā pakalnā virs senlejas krastiem, atrodas Mazmežotnes muiža, kurp doties iesaka māksliniece Ieva Bondare: «Es iesaku doties uz Mazmežotnes muižu un apmeklēt šķūni, jo tā ir jauna un skaista vieta, kā arī tur visu vasaru ir apskatāma mana izstāde.»

Dikļu pils

Dziedātāja Liene Greifāne uzsver, ka šī ir viena no skaistākajām vietām, kur pēdējā laikā ir sanācis būt. «Mēs ar vīru bijām Barona spa kūrē, pa mazo dīķīti izbraucām ar laivu, un tās pastaigas... Man liekas, ka tā ir viena no tām vietām, kur var dabūt garīgu piepildījumu,» par piedzīvoto Dikļu pilī stāsta Greifāne.

Pārgājiens labā kompānijā

Un visbeidzot dziedātājs Ralfs Eilands, kuram ceļošana ir sirdij tuva, atzīst, ka labam ceļojumam nekas daudz nav vajadzīgs: «Nav jāmeklē lētas biļetes uz kaut kādām Kanāriju salām. Ar īsto kompāniju tepat Latvijā var būt ļoti labs pasākums.»

TVNET aicina vasarā apceļot Latviju

Labi ir tur, kur mūsu nav? Muļķības! Labi ir šeit un tagad! Tieši tāpēc TVNET aicina tevi šovasar apceļot Latviju. Mēs stāstīsim un rādīsim savas īpašās Latvijas vietas un aicinām tevi darīt to pašu, tādējādi veidojot mūsu kopīgo ceļvedi. Sūti mums savus stāstus un fotogrāfijas un iegūsti balvu! TVNET aicina - apceļosim Latviju!

Aicinām lasītājus sūtīt savus ekskursiju maršrutus un ceļojumu pieredzi uz e-pastu - celotajs@tvnet.lv

Divi aizraujošāko un iedvesmojošāko ceļojumu stāstu autori augustā saņems katra sevis cienīga ceļotāja un aktīva dzīvesveida piekritēja balvu – daudzfunkcionālo «Garmin» pulksteni-aktivitātes uzraudzītāju «vivofit 3», kas skaita soļus, kalorijas, nosaka vidējo aktivitātes līmeni un seko līdzi arī tavai miega kvalitātei. Turklāt «vivofit 3» Move IQ kustību detektors visas aktivitātes automātiski ieraksta, lai vēlāk tu varētu tās apskatīt un analizēt Garmin Connect™ vietnē. Bet brīžos, kad būsi aizmirsis par to, ka jāizkustas, pulkstenis to atgādinās ar skaņas signālu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu