Ar M83 koncertu noslēdzas «Positivus» otrā diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saules zīmē aizritējusi festivāla «Positivus» otrā diena, kuru ar enerģisku koncertu uz lielās skatuves noslēdza elektroniskā franču grupa «M83». Lieliskus priekšnesumus sniedza arī amerijkāņu psihedēliķi «Mercury Rev», reperis Ozols, pagānmetālisti «Skyforger», Satellites LV u.c.

«Mercury Rev» ceturtais studijas albums «Deserter's Songs» Lielbritānijā laikā, kad britpops bija norietējis un vietā nekas līdzvērtīgs nebija radies, sacēla visnotaļ lielu rezonansi. Britu mūzikas izdevums «NME» šo plati ar absolūti izcilo singlu «Goddess on a Hiway» pat kronēja par gada labāko ierakstu. Tieši šī dziesma uz «Nordea» skatuves radīja īpašu nosakaņu, apliecinot grupas savdabību.

Uz lielās skatuves sestdienas vakarā enerģisku priekšnesumu sniedza arī dziedātājs Džons Ņūmens, kas koncertā izpildīja savus lielākos hitus.

Savukārt jau astoto reizi uz festivāla skatuves kāpa pašmāju rokgrupa «Satellites LV», izpildot arī vairākus jaunus skaņdarbus.

Pēc «M83» uzstāšanās publiku priecēja arī pašmāju mākslinieki - grupa «Pienvedēja piedzīvojumi» un Ozols.

Arī sestdienas vakarā pirms mākslinieku uzstāšanās uz skatuvēm, gaismām izstarojot Francijas karoga krāsas, tika pieminēts slaktiņš, kurā dzīvību zaudēja vismaz 84 cilvēki.

Rosība sestdien festivālā sākās jau no paša rīta, kad modās telšu pilsētiņas iemītnieki (jāatzīst, ka rīta pusē bija arī tādi festivāla viesi, kuri vēl nemaz nebija aizgājuši gulēt). Arī laikapstākļi bija festivālam atbilstoši - teju visas dienas garumā spīdēja saule, bet nedaudz vēsais vējš spēja arī atveldzēt.

Festivāla pēdējā dienā, 17.jūlijā uzstāsies tādi mākslinieki kā Igijs Pops, Grimes, «Carnival Youth», Wolf Alice, «Dagamba», Reiks, Kashuks, «Oh Wonder», «Air» un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu