Kuldīgā sāksies pilsētas festivāls «Dzīres Kuldīgā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

Kuldīgā no šodienas līdz 17.jūlijam norisināsies pilsētas festivāls «Dzīres Kuldīgā», uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Pilsētas festivāls «Dzīres Kuldīgā» šogad tiks organizēts jau 21.reizi, līdzās gados slīpētām tradīcijām piedāvājot arī jaunus pasākumus.

Šogad svētkus Kuldīgā atklās franču ielu teātra pionieri - grupa «Transe Express». Franču mākslinieki jau uzstājušies 80 valstīs dažādos pasaules mēroga pasākumos un arī Albērvilas un Londonas olimpiskajās spēlēs. «Dzīru Kuldīgā» atklāšanas parādē šodien plkst.22.20, dodoties gājienā pa Piltenes, Smilšu un Pētera ielu uz pilsētas estrādi, franču mākslinieki svētku viesiem piedāvās izrādi «Milzu lelles un bundzinieki». Piecmetrīgas operu dīvas kuplos krinolīnos sola apburt skatītājus ar kristāldzidru balsu melodijām koku lapotņu augstumā, dodoties parādē enerģisku un atraktīvu alvas zaldātiņu bundzinieku pulka pavadībā. Izrādi būs iespējams vērot arī otrreiz - pēc svētku atklāšanas koncerta un uguņošanas franču mākslinieki dosies atpakaļceļā pa to pašu maršrutu.

Šodien darbu sāks divi karuseļu parki, bet Pilsētas laukuma un Rātslaukuma skatuves pieskandinās dažādi mākslinieki. Beļģu grupas «Cie des Quatre Saisons» groteskā karuseļu instalācija «Mazā manēža», starptautiskā stikla mākslas simpozija «Eco Glass» izstāde, amatnieku šovs «Ugunsmuca» un zvanu ansambļa «Campanella» uzstāšanās ievadīs pirmās festivāla dienas galveno notikumu - «Dzīru Kuldīgā» atklāšanu.

Pilsētas estrādē plkst.23 sāksies koncerts «Kuldīgas muzikālais tiramisu», kurā neapoliešu skaistākās dziesmas klasiskajās un mūsdienu versijās izpildīs kamerorķestris Mārtiņa Ozoliņa vadībā, solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Ilona Bagele, Raimonds Bramanis un Krišjānis Norvelis. Pēc uguņošanas Kuldīgas ielās notiks pasākums «1000 soļu uz naksnīgā bruģa», kurā varēs atklāt pilsētas pagalmu noslēpumu. Šodienas norišu izskaņā notiks pirmā festivāla ballīte pilsētas centrā un grupas «Latvian Voices» koncerts Rātslaukumā.

Arī piektdien, 15.jūlijā, notiks dažādi koncerti, izstādes un izrādes, bet plkst.22 pilsētas estrādē sāksies latviešu estrādes koncerts «Par puķi, tevi un mani», kurā populāras un mazāk zināmas latviešu autoru dziesmas izpildīs solisti Andris Ērglis, Ieva Sutugova, Normunds Rutulis, Ieva Kerēvica, Kristīne Prauliņa, Dainis Skutelis, Andris Daņiļenko un Beāte Zviedre, «Mirage Jazz Orchestra», «Rumbas kvartets» un vokālā grupa «Karameles».

Sestdien, 16.jūlijā, dažādi svētku pasākumi sāksies jau no plkst.9, savukārt pēcpusdienā notiks ūdens atrakcija «Zelta ikrs», ekstrēmais Alekšupītes skrējiens un «Ūdens karnevāls». Plkst.21 pilsētas ielās sāksies svētku gājiens, kas tā dalībniekus un svētku viesus aizvedīs uz lielo svētku balli pilsētas estrādē. Paredzēta arī svētku uguņošana.

Svētdien, 17.jūlijā, svētku noslēgumā Rātslaukumā uzstāsies grupas «Keksi» un «Mirage Jazz Orchestra».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu