Foto: Notikusi jaunās «Borna» filmas pirmizrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

15 gadus pēc pirmās cikla filmas uzņemšanas aktieris Mets Deimons ir atgriezies bijušā CIP algotā slepkavas lomā gaidāmajā grāvējā «Jason Bourne» («Džeisons Borns»), kurai, pēc aktiera vārdiem, sagatavoties bija fizisks izaicinājums. Filmu sērijas piektā daļa «Džeisons Borns» kinoteātros parādīsies 27. jūlijā ar Deimonu galvenajā lomā, tēlojot apjukušu, nemierīgu varoni, kurš pēc desmit gadu prombūtnes atkal uzrodas pie Grieķijas un Maķedonijas robežas. Filmas Londonas pirmizrādē Deimons atzina, ka patiesi «izbaudījis prieku» atkal tēlot Bornu un sastrādāties ar pazīstamiem cilvēkiem.

Taču lielākais izaicinājums bijis fizisks, gatavojoties saspringtajām kaujas un vērienīgām pakaļdzīšanās ainām.

«Man bija grūti tam sagatavoties, īpaši tagad, 45 gadu vecumā, daudz grūtāk, nekā 29 gados strādājot pie pirmās filmas,» uz sarkanā paklāja aģentūrai «Reuters» teica Deimons, kurš izlaida ceturto filmas daļu. «Taču ziniet, nav slikti dzīvot ar tādu problēmu.»

Kad aktierim jautāja, kurš uzvarētu cīņā starp Bornu un otru leģendāro kino spiegu Džeimsu Bondu, Deimons nesniedza tiešu atbildi. Taču viņš nešauboties paziņoja, ka labprāt redzētu britu aktieri Idrisu Elbu uzņemamies aģenta 007 lomu.

«Man patīk Idriss, domāju, ka viņš ir ģeniāls,» teicis Deimons. «Es noskatīšos jebkuru filmu, kurā viņš tēlo. Uzskatu, ka viņš ikvienu filmu padara labāku ar savu klātbūtni, un viņš uzlabotu arī Bonda filmas.»

Jaunākajā Borna filmā, kas balstīta uz Roberta Ladlama romāniem, atgriezīsies Džūlija Stailza kolēģes «Nikijas Pārsonsas» lomā, savukārt Alīsija Vīkandere, kas ilgstoši seko līdzi Borna filmām, pirmo reizi debitēs kā CIP vadītāja komandas ģeniālā hakere.

«Borna filmas man ir vistuvākās. Esmu liela fane,» uz sarkanā paklāja jūsmoja Vīkandere. «Tas bija neticams brīdis, kad es sevi pirmo reizi iepriekšējā nedēļā ieraudzīju filmā. Nespēju noticēt, ka man izdevās tajā tēlot.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu