Režisors Brasla sāks uzņemt filmu «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kuldīgas apkaimē otrdien, 5.jūlijā, režisors Varis Brasla sāks uzņemt ģimenes filmu «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru», noskaidrots Nacionālajā kino centrā.

Filma «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» stāsta par puiku, kuram vecāki atņem iemīļoto datoru un aizsūta pie vectēva uz laukiem. Nu viņam jāsazinās ar vectēvu, nevis virtuālo pasauli. Mazpilsētas notikumi un piedzīvojumi liek mazdēlam saprast, ka dzīve bez meliem spēj sagādāt negaidītu prieku.

«Neskatoties uz kino pieredzi, katru reizi, kad atskan pirmās komandas, kad sākas reālais darbs ar aktieriem uz laukuma, man liekas, ka es neko neprotu,» ar nelielu satraukumu pirms filmēšanas uzsākšanas saka režisors, kurš vairākas dienas pirms pārējās filmēšanas grupas devies uz Kuldīgu, lai noskaņotos darbam. «Lielā mīkla un lielā loterija šai filmā ir mazie aktieri - bērni. Jācer, ka divi filmēšanas mēneši būs pietiekami ilgs laiks, lai viņi pilnībā atklātu savu jūtu un slēpto instinktu pasauli,» norāda Brasla.

Topošajā kinolentē «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» piedalās Mārtiņš Vilsons, Akvelīna Līvmane, Alise Polačenko, Mārtiņš Meiers, Anatolijs Fečins, Lauris Dzelzītis, Uldis Dumpis, Uldis Anže, Vizma Kalme, Inese Pudža un citi aktieri, kas pārstāv četrus Latvijas teātrus. Filmas galvenie varoņi atrasti neatlaidīgā bērnu atlasē, tie ir astoņus gadus vecais Markuss un sešus gadus vecā Eva. Sava loma filmā ir arī kaķim un zosu ģimenei. Pirmās filmēšanas dienas tiks aizvadītas šaurā uzņemšanas grupas lokā, lai ļautu iejusties mazajiem aktieriem, bet vēlāk arī mediji varēs viesoties filmēšanas laukumā.

Režisors Brasla ir viens no Latvijas kino klasiķiem un pazīstams kā skatītāju iemīļotu ģimenes filmu autors. Viņa filmogrāfijā ir «Emīla nedarbi» (1985), «Ziemassvētku jampadracis» (1993) un «Ūdensbumba resnajam runcim» (2004), kas saņēmusi vairākas balvas Nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps».

«Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» top studijā «F.O.R.M.A. Filmas scenārija autors ir Alvis Lapiņš, operators Uldis Jancis, bet mākslinieks Mārtiņš Milbrets.

Filma uz ekrāniem nonāks 2017.gada augustā. Tā būs pirmā pirmizrāde Nacionālā Kino centra programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu