Aizmirstiet par paparaci foto! Tagad tas vairs nebūs iespējams

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandē dzimis modes dizainers Saifs Sidiki ir izstrādājis šalli, kas nodrošina tās valkātājiem aizsardzību no paparaci, padarot viņus praktiski neatpazīstamus ar zibspuldzi uzņemtās fotogrāfijās, vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.

Sidiki izstrādātā šalle ISHU palīdz cilvēkiem, sevišķi slavenībām, izvairīties no preses fotogrāfu uzmācības. Šī šalle atstaro zibspuldzes gaismu, padarot tās valkātāja attēlu fotogrāfijā melnu. Šalle tomēr neietekmē fotogrāfijas, kas tiek uzņemtas bez zibspuldzes.

«Galvenais nolūks ir likt cilvēkiem apzināties, cik svarīgs patiesībā ir privātums. Katram ir «zīmols» tiešsaistē, un ar [šo šalli] cilvēki atgūst kontroli pār savu privātumu,» sacīja Sidiki.

Sidiki guva iedvesmu, kad 2009.gadā divriteņa atstarotāji mainīja viņa draugu fotogrāfiju. Piecus gadus pēc tam viņš oficiāli izlaida atstarojošo šalli.

Šī šalle, kuras cena ir no 268 līdz 478 ASV dolāriem (241 līdz 429 eiro), 22.augustā kļūs pieejama iegādei internetā. To jau valkā tādas slavenības kā Kamerona Diasa, DMX, brāļi Džo un Niks Džonasi.

Interesenti drīz varēs iegādāties arī atstarojošu kaklasaiti un lakatiņu uzvalka priekškabatai. Jau ir nopērkams atstarojošs mobilā tālruņa vāciņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu