3 efektīvi ieteikumi, kā Jāņu rītā uzlabot pašsajūtu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Līgo nakti izdevies tik kārtīgi nosvinēt, ka nākamajā rītā ir nepieciešams «veselības stiprinātājs», Jānim Burbam ir trīs lieliski ieteikumi, kā ātri un vienkārši atgūt labu pašsajūtu.

Burburgurķīši

Burburgurķīši ir Jāņa lieliskā mazsālīto gurķīšu variācija. Ja tos sagatavosi vakarā, tad jau no rīta varēsi ēst. Lūk, gaužām vienkāršā, bet ļoti gardā recepte.

Vienam kilogramam gurķīšu nogriez abus galus. Sagriez divas saujas ķiploku daiviņu, bunti diļļu un bazilika. Visu izkārto traukā tā, lai virs katras kārtas ar gurķiem būtu ķiploki, dilles un baziliks. Tad vienam litram gāzēta ūdens pievieno trīs ēdamkarotes sāls, vienu ēdamkaroti cukura, trīs ēdamkarotes sarkanvīna etiķa, vienu šļakatu «Worcestershire» mērces un septiņus pilienus «Tabasco» mērces. Visu kārtīgi samaisa un lej traukā ar gurķiem. Pats galvenais to visu darīt ar mīlestību!

Burburgurķīši
Burburgurķīši Foto: stopkadrs no video

Atspirdzinošs avota ūdens ar vasaras garšu

Vienam litram avota ūdens pievieno sagrieztu vienu rabarbera kātu, sauju svaigu piparmētru lapu un pāris zemenes no dārza. Pāris stundas atļauj dzērienam atdzesēties ledusskapī, un atspirdzinošais avota ūdens ar vasaras garšu un smaržu ir gatavs.

Atspirdzinošs avotu ūdens ar vasaras garšu
Atspirdzinošs avotu ūdens ar vasaras garšu Foto: stopkadrs no video

Pašmāju alus

Ja nu tomēr gurķīši un atspirdzinošais dzēriens nepalīdz vai arī tos pagatavot ir slinkums, pie labas pašsajūtas tikt palīdzēs latviešu alus. Jānis iesaka «Malduguns» labi izturēto alu «Saules dūriens».

''Malduguns'' als ''Saules dūriens''
''Malduguns'' als ''Saules dūriens'' Foto: stopkadrs no video

Lai priecīgi svētki un laba pašsajūta!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu