Ja Līgo nakti izdevies tik kārtīgi nosvinēt, ka nākamajā rītā ir nepieciešams «veselības stiprinātājs», Jānim Burbam ir trīs lieliski ieteikumi, kā ātri un vienkārši atgūt labu pašsajūtu.
3 efektīvi ieteikumi, kā Jāņu rītā uzlabot pašsajūtu
Burburgurķīši
Burburgurķīši ir Jāņa lieliskā mazsālīto gurķīšu variācija. Ja tos sagatavosi vakarā, tad jau no rīta varēsi ēst. Lūk, gaužām vienkāršā, bet ļoti gardā recepte.
Vienam kilogramam gurķīšu nogriez abus galus. Sagriez divas saujas ķiploku daiviņu, bunti diļļu un bazilika. Visu izkārto traukā tā, lai virs katras kārtas ar gurķiem būtu ķiploki, dilles un baziliks. Tad vienam litram gāzēta ūdens pievieno trīs ēdamkarotes sāls, vienu ēdamkaroti cukura, trīs ēdamkarotes sarkanvīna etiķa, vienu šļakatu «Worcestershire» mērces un septiņus pilienus «Tabasco» mērces. Visu kārtīgi samaisa un lej traukā ar gurķiem. Pats galvenais to visu darīt ar mīlestību!
Atspirdzinošs avota ūdens ar vasaras garšu
Vienam litram avota ūdens pievieno sagrieztu vienu rabarbera kātu, sauju svaigu piparmētru lapu un pāris zemenes no dārza. Pāris stundas atļauj dzērienam atdzesēties ledusskapī, un atspirdzinošais avota ūdens ar vasaras garšu un smaržu ir gatavs.
Pašmāju alus
Ja nu tomēr gurķīši un atspirdzinošais dzēriens nepalīdz vai arī tos pagatavot ir slinkums, pie labas pašsajūtas tikt palīdzēs latviešu alus. Jānis iesaka «Malduguns» labi izturēto alu «Saules dūriens».
Lai priecīgi svētki un laba pašsajūta!