Sešām starptautiskām kopražojuma filmām sadalīti 300 tūkstoši eiro

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: theglobalpanorama, CC BY-SA 2.0

Starptautisko kopražojuma filmu atbalsta konkursā divu spēlfilmu, vienas pilnmetrāžas animācijas un trīs dokumentālo filmu ražošanai sadalīti 300 tūkstoši eiro, noskaidrots Nacionālajā kino centrā (NKC).

Lielākā summa - 102 240 eiro - konkursā piešķirta Lielbritānijas, Šveices, Itālijas un Latvijas spēlfilmai «Eizenšteins Šveicē».

Latvijas, Igaunijas un Somijas spēlfilmai «Winner Take All» atvēlēti 70 000 eiro, savukārt Igaunijas un Latvijas animācijas filmai «Lote un Pazudušie Pūķi» - 69 000 eiro.

Dokumentālajai filmai «Ļeņingradas simfonija», kas ir Vācijas, Polijas un Latvijas kopražojums, piešķirti 27 000 eiro, dokumentālajai filmai «Kailā dzīvība», kas ir Krievijas un Latvijas projekts, - 23 500 eiro, savukārt ASV un Latvijas filmai «Vienu biļeti, lūdzu» - 8260 eiro.

Konkursa mērķis ir atbalstīt starptautiskus filmu kopražojumus, kuros kā mazākuma kopražotājs piedalās Latvijas producējošā kompānija. Atbalsts paredzēts pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu dokumentālo filmu projektu ražošanas pabeigšanai 2016.-2017.gadā, kā arī NKC jau finansēto animācijas filmu projektu ražošanas turpināšanai.

Konkursā iesniegtos projektus vērtēja NKC spēlfilmu eksperts Atis Amoliņš, dokumentālo filmu eksperts Andris Gauja, animācijas eksperts Bruno Aščuks un NKC vadītāja vietnieks filmu ražošanas jautājumos Uldis Dimiševskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu