Šādi varētu izskatīties bijušās Sporta pils teritorija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

SIA «Rotermann Latvia» no Rīgas pilsētas būvvaldes saņēmuši atļauju detālplānojuma izstrādes sākšanai bijušās Rīgas Sporta pils teritorijā, Kr. Barona ielā 75. Rotermann skvēra attīstība ir paredzēta atbilstoši Rīgas vēsturiskā centra tradīcijām un pilnveidos Rīgas kā modernas pilsētas vidi.

Detālplānojuma teritorijā ir plānots veidot modernu un unikālu kvartālu, kurā paredzēta gan dzīvokļu un biroju izbūve, gan vieta atpūtai - īpašs publiski pieejams iekšējais pagalms. Kvartāla projekts tiek veidots tā, lai tas organiski iekļautos Rīgas vidē, respektējot atrašanos vēsturiskajā pilsētas centrā. Tā ietvaros ir paredzēts būvēt sešas ēkas ar pusprivātiem iekšpagalmiem, tādējādi veidojot arhitektonisku saskaņu ar apkārtējo vidi. Kvartāla zemes kopējā platība ir 20 240 m², pazemes stāva kopējā platība ir plānota 20 000 m² apmērā, savukārt virszemes stāvos ir paredzēta apbūve ar kopējo platību orientējoši 70 000 m².

Foto: publicitātes

Pēc konsultācijām ar izvēlētā apbūves priekšlikuma iesniedzējiem detālplānojuma izstrādātāji SIA «Grupa 93» sāks detālplānojuma izstrādi visai attīstāmajai zemesgabala teritorijai. Kādreizējās Sporta pils teritorija tiks sadalīta sešās būvniecības kārtās, katrai kārtai paredzot atsevišķu zemesgabalu. Apbūvi ir paredzēts izvietot pa kvartāla ārējo perimetru.

«Esam pārliecināti, ka Rotermann skvēra izveide papildinās vēsturisko centru ar modernu vidi, kurā tiks radīts balanss starp urbāno un dabisko dzīves ritmu, nodrošinot augstvērtīgu dzīves un darba kvalitāti,» stāsta projekta attīstītāja SIA «Rotermann Latvia» valdes locekle Kristīne Stabiņa.

Foto: publicitātes

Par teritorijas vēsturi

Vēsturiskās pilsētas kartes liecina, ka Kr. Barona ielas 75 zemesgabalā no 1812. gada atradušās artilērijas kazarmas ar noliktavu šķūņiem un šī zeme piederējusi pilsētai. 20. gadsimta 50. gadu otrajā pusē pilsēta nolēma šajā teritorijā celt panorāmas kinoteātri ar koncertzāli, tomēr šis projekts netika realizēts. 1964. gadā tika izsludināts konkurss Rīgas Sporta pils būvei, kurā tiesības kļūt par projekta autoru ieguva Oļģerts Krauklis. Sporta pili uzcēla 1969. gadā. Tajā savu atpazīstamības un slavas ceļu ir sācis hokeja klubs «Rīgas Dinamo». Savukārt 2001. gadā Sporta pils tika privatizēta, bet 2007. gadā tā tika nojaukta.

Par «Rotterman Group» un «Rotermann Latvia»

Attīstītājs «Rotterman Group», kā paspārnē ir meitas uzņēmums «Rotermann Latvia», var lepoties ar veiksmes stāstu Tallinā, kur vairāk nekā astoņu gadu laikā, sadarbojoties ar dažādām arhitektūras birojiem, kopīgi ir radīta moderna un draudzīga urbānā vide ar vēsturisku atmosfēru - Rotermann City. Kvartāls ir vietējo iedzīvotāju un pilsētas viesu iemīļota atpūtas, darba un dzīves vieta. Līdzīgi kā Tallinā, arī Rīgā iecerēto kvartālu plānots veidot vairākās kārtās - katram attīstāmajam zemesgabalam rīkojot atsevišķu arhitektūras konkursu.

SIA «Rotermann Latvia» ir «Roterman Group» meitas uzņēmums Latvijā, kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu projektu attīstīšanu. «Roterman Group» ir 100% Igaunijas kapitāla uzņēmums, kas pieder Igaunijā pazīstamajam uzņēmējam Urmasam Sorumā (Urmas Söörumaa).

Plašāka informācija par projektu pieejama www.rotermannsquare.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu