Paziņos pretendentus uz prestižajām «Spēlmaņu nakts» balvām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau trešdien, 15. jūnijā, plkst.12 uzzināsim tos skatuves mākslas vārdus - izrādes, aktierus un režisorus, kas nominēti prestižajai «Spēlmaņu nakts» balvai. Lai atlasītu pretendentus 17 kategorijās, sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā - teātra kritiķi - Maija Uzula-Petrovska (žūrijas priekšsēdētāja), Mārīte Gulbe, Silvija Radzobe, Līga Ulberte un kritiķis, laikraksta «Diena» žurnālists Atis Rozentāls.

Kategorijās «Gada sasniegums baleta mākslā» un «Gada sasniegums laikmetīgajā dejā» nominantus izvirzīs Latvijas Profesionālā baleta asociācija un Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija, bet kategorijā «Gada sasniegums oriģināldramaturģijā (teksts, luga vai scenārijs)» nominantus izvirzīs Spēlmaņu nakts žūrijas komisija sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi.

«Spēlmaņu nakts 2015/2016» laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 23. novembrī Dailes teātrī, un to, kā ierasts, tiešraidē translēs LTV1 un LR1.

Gada balvas teātrī «Spēlmaņu nakts 2016» norises atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Līdzfinansē: Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Rīgas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu