Kuldīgā ar iespaidīgu šovu atklās «Grill & Party»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

18.jūnijā ar nebijušu šovu Kuldīgas pilsētas estrādē atklās Latvijā pirmo grilēšanas čempionātu un oriģinālprojektu SUNNY FROG Grill & party.

Čempionātu organizē Latvijas Grilēšanas savienība sadarbībā ar jaunu brīvdabas pasākumu zīmolu Sunny Frog. Pasākumu atbalsta un līdzfinansē Kuldīgas novada dome.

Sunny Frog producents Patriks Grīva atzīst, ka grilēšanas svētkiem pasaulē ir senas tradīcijas. Mūsu kaimiņvalstīs - Igaunijā un Lietuvā - šādi grillfesti notiek jau 16 gadus. «Šīs vasaras pasākumi visā Latvijā notiks divās daļās - dienas pirmajā pusē norisināsies grilēšanas čempionāts, meistarklases un grila šovi, šie pasākumi visiem interesentiem būs bez maksas, bet vakarā esam sarūpējuši jaunu šova programmu dažādām muzikālām gaumēm,» stāsta producents Patriks Grīva.

Pulksten 12:00 sākies pasākuma smaržīgākā un garšīgākā daļa ar nosaukumu grill /angliski - grilēšana/ - Latvijas atklātais grila čempionāts, Grila šovs un meistarklases, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas Grilēšanas savienību un šefpavāru Ingmāru Ladigu. Vēsturiski BBQ ir radies Karību salās un nozīmē gaļas gatavošanu zemā temperatūrā ilgu laiku. Turpretī grilēšana norit īsā laikā un augstā temperatūrā. Tāpēc pasākuma laikā tiks demonstrēti dažādi grilēšanas veidi un iespējas, visi grilēt gribētāji varēs iegūt zināšanas par neskaitāmajiem grilēšanas, BBQ un kūpināšanas noslēpumiem.

Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta programmā būs iekļautas vairākas disciplīnas: pašu jau iepriekš sagatavotas, uz sacensībām atvestas cūkgaļas ribiņas, kuras sacensību vietā būs jāuzgrilē un estētiski noformētas jāiesniedz sacensību žūrijai, zivs grilēšana, Latvijas nacionālā produkta pagatavošana uz grila, deserta pagatavošana uz grila. Fantāzija būs komandas prezentācija, kurā tiks vērtēts pagatavoto produktu noformējums un komandas izskats. Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta dalībnieku veikumu vērtēs kompetenta žūrija, kuru pārstāvēs gan Latvijas meistari, gan starptautiski tiesneši.

Pasākumā notiks iespaidīga Grilu parāde, jo sacensībās piedalīsies dalībnieki arī no Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas un tiks izmantoti kokogļu, gāzes, malkas un elektriskie grili. Grilu parādē tiks demonstrētas visplašākās grilēšanas iespējas, jo grilēšana ir veselīgs produktu apstrādes veids, zinoši speciālisti interesentiem pastāstīs par konkrētā grila izmantošanu.

Savukārt Grila šovā par dalībnieku varēs kļūt ikviens no apmeklētājiem. Šovā veiktās dalībnieku gastronomiskās izvirtības tiks nodotas publikas vērtēšanai. Grila šovā būs četras galvenās aktivitātes un divas meistarklases - garšvielu pasaules un šefpavāra knifu noslēpumi. No aktivitātēm vislielāko atsaucību uz vietas varētu gūt aktivitāte 1 pret 1, kad no publikas tiks uzaicināti drosminieki, kuri sacentīsies, uz vietas izvēloties produktus un garšvielas. Būs dažādas izaicinājumu nominācijas, piemēram, Vietējais pret rīdzinieku, Dāma izaicina kungu un tamlīdzīgi.

No plkst. 18:00 sāksies pasākuma muzikālā izklaides un šovu daļa. Vakara muzikālā daļa tiks atklāta ar grupas Z-Scars koncertu, kas piedāvās savu jauno programmu Restarts, kā arī labākajām iepriekšējo gadu dziesmām. Skatītājus priecēs RASSELL & SABĪNE BEREZINA & Edvards Grieze. Pusnaktī uz skatuves AIJA ANDREJEVA & OPUS PRO, bet pulksten 1:00 naktī muzicēs NIKOLAJS PUZIKOVS. Visa pasākuma laikā pie muzikālās pults darbosies Dj Artis Volfs un Dj Roberts Lejasmeijers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu