Jānis Bukums uzskata, ka viņa jaunais videoklips izaicina, provocē un šokē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Grupa Jānis Bukums publisko jaunu, izaicinošu videoklipu «Snow Patrol» dziesmas «Chasing Cars» kaverversijai. Kaverversija ir viena no 11 grupas jaunā albuma «Ugunslietus» dziesmām, kas nupat prezentēts publikai vairākās Latvijas pilsētās īpašā koncerttūrē.

«Chasing Cars» ir jaunā albuma vienīgā kaverversija un vienīgā dziesma angļu valodā. Grupas līderis Jānis Bukums, ierakstot šo populāro romantisko mīlas balādi rokmūzikas versijā, ir vēlējies parādīt īsta latviešu roka iespējas «izstāstīt» stāstu par mīlestību citādi, bet ne mazāk emocionāli.

Jaunais klips savukārt ir pilnīgs pretstats pierastajām liriskajām dziesmas vizuālajām versijām – tā ir dinamiska, agresīva īsfilma action filmu žanrā.

Video izaicina, provocē un šokē – ar atklātiem tērpiem, mīlas skatiem, ar spraiga sižeta filmu cienīgām epizodēm un trillerim raksturīgām ainām.

Video autori uzsver, ka tā ir šo žanru ironiska stilizācija. Grupas mūziķi klipā filmējušies aktieru statusā, nav neviena koncertierakstiem raksturīga kadra.

Pats Jānis Bukums jauno video komentē kodolīgi: «Gribētos, lai cilvēki šo īsfilmu uztvertu simboliski - patiesībā tas ir stāsts par nepareizām izvēlēm, kas diemžēl nekad nepaliek bez sekām. Jā, mūsu jaunais video ir izaicinošs, netipisks latviešu mūzikas video, un tas ir apzināti. Mēs riskējam un vienmēr uzsveram - latvieši var!»

Kura versija tev patīk labāk – Jāņa Bukuma vai grupas «Chasing Cars»?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu