TVNET TOP 2011. Spilgtākie notikumi TV šovos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Aizvadītais gads gan šovu, gan citu izklaides notikumu ziņā bijis gana raibs: esam noskaidrojuši latviešiem visvērtīgāko dziesmu, atklājuši jaunus talantus, kopā ar slavenībām gatavojuši ēst un ļāvušies lauku sētas kaislībām. Un ne to vien...

Vērtīgākā latviešu dziesma - «Dzimtā valoda»

6.novembrī pēc desmit nedēļas ilgušām sacensībām noskaidrojies, ka latvieši par savu «zelta dziesmu» atzinuši Ainara Virgas un Grigories Vieru dziesmu «Dzimtā valoda», ko neaizmirstamu savulaik padarīja leģendārā «līva» Jāņa Groduma, saukta arī par Groģi, dziedājums. TV3 šova «Mūsu zelta dziesma» finālā to izpildīja Andris Ērglis un dziesmas autors - «līvs» Ainars Virga -, izpelnoties raidījuma skatītāju nedalītas ovācijas. Jāteic: visnotaļ likumsakarīgs iznākums, īpaši ņemot vērā pašlaik notiekošās kaislības ap latviešu valodu.

Desmitajā vietā ierindojās dziesma «Kad man maziņam», 9. - «Rozā lietus», 8. - «Atziedi, dvēsele», 7. - «Ja tu man esi», 6. - «Tu un es», 5. - «Dzīve kā košums», 4. - «Dūdieviņš», trešajā vietā - «Pilsētā, kurā piedzimst vējš», otrajā - «Mēmā dziesma».

Pēc paziņojuma par uzvaru šovā latviešu «zelta dziesmas» mūzikas autors Ainars Virga vien iesaucās: «Rock and roll forever!», savukārt Andris Ērglis atzina, ka tas bijis milzīgs gods – šo latviešiem tik būtisko dziesmu izpildīt kopā ar leģendārās dziesmas autoru.

Jāpiebilst, ka nekādu skandālu «Mūsu zelta dziesmā» nebija, jo šeit sacentās nevis izpildītāji, bet gan dziesmas (lai gan brīžiem šķita, ka dažiem šova dalībniekiem vēl jāpamācās dziedāt, ko savos komentāros neslēpa arī pieaicinātie eksperti, bet mūziķis Adrians Kukuvass reiz pat neizturēja un no ekspertu sola devās uz skatuvi, lai kopā ar Samantu Tīnu nodziedātu «Viņi dejoja vienu vasaru»), savukārt raidījuma vadītāja ampluā debitēja Fredis jeb Andris Freidenfelds, kurš esot zvērējis tuvākajā laikā TV raidījumu vadīšanā neiesaistīties...

Jaunie talanti neiztiek bez skandāliem

16.decembrī norisinājās LMK un OKartes veidotā muzikālā šova «OKartes Skatuve» lielais fināls. Par uzvarētājiem tika kronēta grupa «Jātnieki». Otrajā vietā palika kolektīvs «4 Vēji».

Jāpiebilst, ka šovs «Okartes skatuve» izcēlās ar vairākiem skandāliem: jaunajiem talantiem tika pārmesta pārmērīga alkohola lietošana šova telpās; Ivars no «Zvaigžņu zagļiem» uz laiku tika izslēgts no šova, bet uz samierināšanās pasākumu ieradās ar cirvi, izpelnoties šova biedru neizpratni; Leny no «TBand» iedzīvojās nervu sabrukumā un nokļuva slimnīcā, «TBand» dalībniece Košā pēc pusfināla dabūja smadzeņu satricinājumu. Šovā netrūka arī atkailināšanos un mīlas kaislību...

Taču, lai nu kā, jau nākamgad šova labākie dalībnieki, kuriem pievienosies jauni talanti, sāks strādāt pie vēl nebijuša projekta – mūzikla «Dzimuši mūzikai», kam mūziku rakstot vairāki Latvijā pazīstami komponisti, kuru vārdi gan pagaidām netiek atklāti.

Ģimeņu šova uzvarētāji laimestu tērēs aparatūrai

Par sirsnīgāko dziedāšanas šovu dēvētajā LNT projektā «Dziedošās ģimenes», kas norisinājās piecpadsmit nedēļas un ko pirmo reizi vadīja tēvs un meita - Normunds un Linda Rutuļi -, uzvarēja rēzekniešu Puncuļu ģimene, balvā saņemot 5000 eiro. Kopumā par finālistiem - Puncuļiem un Liepiņām - tiks nobalsots 91517 reizes.

«Lieliskas emocijas un sajūtas! Tas bija neaizmirstams piedzīvojums un neaizmirstami cilvēki,» pēc šova rezultātu paziņošanas teica Ingars Punculis, piebilstot - ikvienai stiprai ģimenei vajadzētu piedalīties «Dziedošo ģimeņu» šovā, jo tas saliedē ģimeni. Savukārt žūrijas dalībnieks Atis Auzāns novēlēja puišiem turpināt muzikālo karjeru, gan uzsverot – viss būs atkarīgs no pašiem.

Ģimenes tētis pastāstīja, ka šova balva, visticamāk, tiks tērēta tam, lai abi puiši varētu iegādāties jaunu ģitāru un skaņu aparatūru, kas nepieciešama koncertēšanai.

Skandāls – portāla TVNET žurnālistus padzen no «Jaunā viļņa»

28.jūlijā jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» direktors Rumjancevs, kuram rus.TVNET žurnāliste uzdeva atklātus, bet viņam netīkamus jautājumus, reaģēja visai neadekvāti: «Jūs esat tas portāls, kas raksta visādus mēslus... Vai nekā laba jums nav ko rakstīt?» - noraujot žurnālistei akreditācijas karti un pavēlot viņu izmest no Dzintaru koncertzāles teritorijas.

Savukārt Raimonds Pauls sarunā ar portālu TVNET apgalvoja, ka par šo incidentu neko nezinot. Pauls izteicās - pat ja «Jaunā viļņa» pārstāvim nepatika žurnālistes līdzšinējā darbība vai kas cits, viņam vajadzēja savaldīties. Arī viņš pats, kaut dažreiz jūtas dusmīgs uz preses pārstāvjiem, cenšas savaldīties. «Ko es jums varu pateikt - labi tas nav.. Es neatbalstu tādus huligāniskus izlēcienus.» Jāpiebilst, ka šova organizatori par šo incidentu portālam TVNET tā arī neatvainojās.

Cita starpā atgādināsim, ka šogad par festivāla uzvarētāju kļuva Džeimss Filders no ASV, balvā iegūstot 50 000 eiro. Latvijas pārstāve LieneCandy palika astotajā vietā un paziņoja, ka Latvijas konkursos un festivālos vairs nepiedalīsies, bet savu karjeru turpmāk domā saistīt ar ASV.

Vēl šis «Jaunais vilnis» bija zīmīgs ar to, ka pie Dzintaru koncertzāles tika atklāta «Zvaigžņu aleja», kas izpelnījās arī sašutuma pilnu reakciju. Festivāla laikā Igora Krutoja sieva Olga prezentēja savu jauno smaržu zīmolu «Okki», bet viesu vidū manīja gan Balkānu mūziķi Goranu Bregoviču, kurš priecājās atkal būt Latvijā un solīja te atgriezties, gan britu rokmūziķi Sīlu (Seal).

Kulināru cīņas: LNT pret TV3

Šī televīzijas sezona izcēlusies ar vairākiem jauniem kulinārijas šoviem: TV3 piedāvāja gan «Ideālās vakariņas», kurā maltītes gatavoja un viens pie otra ciemojās sabiedrībā pazīstami cilvēki (tagad formāts nedaudz mainījies un vakariņas vai pusdienas gatavo arī t.s. «vienkāršie» cilvēki).

Vasaras sākumā skatītājiem tika piedāvāts arī Lienes Stepenas vadītais raidījums «Esi gardēdis» (TV3), kurā viesi dalījās savās īpašajās receptēs un demonstrēja līdz šim plašākai sabiedrībai neatklātās kulinārās prasmes, katrā raidījumā gatavojot divus ēdienus, savukārt Liene Stepena cienāja viesi ar īpaši viņam gatavotu uzkodu vai dzērienu.

Septembrī klajā nāca vēl divi TV3 piedāvājumi – Elmāra Taņņa un Janas Duļevskas vadītais «Divi cepas» (precīzāk, pa virtuvi rosījās Tannis, bet viņu mēģināja izklaidēt Jana) un «Uzmanību, virtuvē bērni!», kas šefpavāra Riharda Frīdenberga-Kalniņa vadībā piedāvāja mazajiem un lielajiem gardēžiem interesantas idejas un ierosmes, kā padarīt maltīti veselīgu un apveltītu ar izsmalcinātu garšu.

Kopš septembra sākuma arī LNT piedāvā kulināro jaunumu - «Lapsa virtuvē»: konceptuāli pilnīgi jaunu kulinārijas šovu, kur galvenajā lomā ir ēdiens, kā arī tas, kā vienkārši, bet pārdomāti sagādāt saviem mīļajiem svētkus.

Īpašs uzsvars katrā raidījumā tiek likts uz kūku vai saldo ēdienu, un raidījumu vada valdzinošā «Kūkotavas» saimniece Liene Tomsone, draugu saukta par Lapsu.


«Eirovīzijā» Latviju turpina vajāt neveiksmes

Kā jau beidzamos gadus ierasts, Latvijas pārstāvjiem neveicās ne lielajā Eirovīzijā, ne bērnu Eirovīzijā... Puišu grupa «Musiqq», kas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu devās ar Latvijas balsojumā pirmo vietu ieguvušo «Angel in Disquise», Vācijā palika bešā - pusfinālā tika iegūta vien 17.vieta, un finālam viņi diemžēl nekvalificējās.

Ļoti nežēlīgs bija vācu žurnāls «Der Spiegel», kas rakstīja: «(..) Latvijas uzstāšanās bija ar blāviem un neizteiksmīgiem šova elementiem, kā arī nepārdomātu skatuvisko izskatu. »Musiqq« gaisā pasistais menedžeris bija zēnus ietērpis vakara drausmīgākajos kostīmos ar sarkaniem tauriņiem un baltām vestēm, un šādā ietērpā tika prezentēta lipīga, taču pilnīgi neplūstoša dziesma folkrepa stilā...»

Diemžēl tikpat neveiksmīgs bija Latvijas pārstāves Amandas Bašmakovas starts bērnu «Eirovīzijā», kas pirms pāris nedēļām risinājās Erevānā: Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmas «Mēness suns» latviskā versija tika novērtēta ar beidzamo vietu... 12 valstu skatītāju balsojumā Latvijas pārstāve ieguva 31 punktu, no kuriem septiņus par kaimiņvalsts dziedātāju bija atdevuši Lietuvas skatītāji, bet astoņus - Maķedonijas balsotāji. Pēdējo vietu Latvijas dziedātāja dalīja ar Maķedonijas dziedātāju Dorijanu Dlaku, kurš arī saņēma 31 punktu, bet uzvaras laurus ieguvušās Gruzijas meitenes - grupa «Candy» - balsojumā saņēma 108 punktus.


Dzīve lauku sētā un miljonāru šovi

Bez šoviem neiztika arī LTV: rudenī telekanāls demonstrēja režisora Anda Miziša dokumentāli izklaidējošā televīzijas šova «Lauku sēta» 12 sērijas, kuru laikā dalībnieki sacentās par grandiozu galveno balvu - 70 zirgspēkiem apveltītu traktoru. Dalībnieku atlasē, kas notika pavasarī un kurai varēja pieteikties ikviens pilngadību sasniedzis Latvijas iedzīvotājs, tiesības piedalīties šovā ieguva 12 dalībnieki dažādās vecuma grupās un dzīves pieredzē: jaunākais dalībnieks šogad ir pabeidzis vidusskolu, savukārt vecākā šova dalībniece ir sasniegusi pensijas vecumu.

Šova «Lauku sēta» filmēšana notika vasarā Kandavas novada «Indānos». Divu mēnešu garumā tā dalībnieki čakli iesaistījās saimnieku uzdotajos darbos. Lauku sētā darāmā bija daudz: visiem bija jāstrādā lauku darbi un jārisina tās pašas problēmas, ar kurām ikdienā saskaras lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju.

Šova beidzamais raidījums, kurā noskaidrosies laimīgais traktora īpašnieks, būs redzams 30.decembrī, savukārt balva uzvarētājam tiks pasniegta 4.janvārī.

Kaislības augstu vilni ap naudu sita TV3: sestdienu vakaros skatītājus izklaidēja Latvijā neredzēts, pilnīgi jauns šovs «Paņem 100 000 … ja vari» («The million pound drop»), ko vadīja plašākai publikai mazāk pazīstamais Edgars Ludāns.

Vienīgais, kas bija jādara, lai tiktu pie 100 000 eiro, - jāatbild uz astoņiem jautājumiem, izmantojot savas prāta spējas, zināšanas, apķērību un, protams, veiksmi. Pirmo naudas balvu – 7500 eiro – šovā ieguva māsas - policistes Anda un Agnese no Ikšķiles. Tiesa, pašlaik raidījums vairs nenotiek, jo, pēc neoficiālām ziņām, laimestu fonds esot «izsmelts»...

Seriāli «mirst» un nāk klāt

Visveiksmīgākais seriālu projekts, šķiet, ir TV3 «UgunsGrēks» - tas turpinājies vairākas sezonas, un tikai nupat nofilmēta šīs sezonas beidzamā sērija.

Toties augustā kļuva zināms, ka Latvijas televīzija atteikusies no režisora Māra Martinsona veidotā seriāla «Būt mīlētai», kas izpelnījās gan kritikas gan skatītāju ne pārāk glaimojošas atsauksmes.

Oficiālā versija: par šādu lēmumu LTV valdība izšķīrusies, jo «Būt mīlētai» pirmo mēnešu reitingi nebija pārliecinoši. Tad arī tapa zināms, ka LTV gatavo jaunu projektu (tagad jau skaidrs, ka režisora Armanda Zvirbuļa veidotā seriāla «Eņģeļu māja» pirmā sērija būs redzama jau nākamā gada 3.janvārī).

Savukārt savā 15 gadu jubilejas sezonā skatītājus ar jaunumu - seriālu «Tikai nesaki man Bizu» - pārsteidza telekompānija LNT. Seriālu producente un scenārija autore, žurnāla «Patiesā Dzīve» žurnāliste Sandra Landorfa un režisore Ilze Šņore, kuras kontā ir vairākas dokumentālās filmas, tai skaitā, pēc Andra Grūtupa grāmatas uzņemtā filma «Maniaks».

Seriālā galvenās lomas atveido aktieri Jānis Āmanis, Inga Siliņa, Ivars Kļavinskis un Ilze Lieckalniņa. Nesen seriālam pievienojusies arī LNT šefa Andreja Ēķa draudzene Daina Gāga.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu