Inese Galante atzīta par Jūrmalas Gada cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par «Jūrmalas Gada cilvēku 2014» godināta operdziedātāja Inese Galante, informēja Jūrmalas domē.

Tituls Galantei piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu Jūrmalas pilsētas kultūras dzīves attīstības veicināšanā. Ar viņas gādību Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, šogad norisinājās jau desmitais starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls «Summertime - aicina Inese Galante».

Galantei piešķirta goda zīme «Jūrmalas Gada cilvēks» un pilsētas domes Atzinības raksts. «Jūrmalas Gada cilvēka tituls ir milzīgs nopelns, gods un lieli svētki manā dzīvē. Ar Jūrmalu esmu saistīta visu mūžu un, kad es domāju par Latviju, tad pirmais, ko es iedomājos, tā ir Jūrmala. Nekas nenotiktu, ja nebūtu atbalsta no Jūrmalas pilsētas, no jūrmalniekiem, kas vienmēr silti uzņem mūsu festivālu jau desmito gadu - paldies par to!» saņemot balvu, sacīja māksliniece.

Festivāls «Summertime - aicina Inese Galante» ir viens no nozīmīgākajiem ilggadējiem kultūras notikumiem Jūrmalā un Latvijā, kurā augstākās kvalitātes muzikālos priekšnesumus apmeklē ap 20 000 skatītāju un klausītāju. Šogad festivāls nedēļas garumā ar pieciem koncertiem dažādām muzikālajām gaumēm - no operas līdz džezam - vasaras izskaņā svinēja desmito jubileju, kā ierasts, atvedot uz Jūrmalu pasaules mēroga zvaigznes.

Jūrmalas pašvaldība «Jūrmalas Gada cilvēka» apbalvošanas ceremoniju organizē jau trīspadsmito gadu. Jūrmalas pilsētas dome apbalvojumu izveidojusi, lai pateiktos Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētā strādājošajiem par izcilu darba ieguldījumu, kas sekmējis pilsētas attīstību un tās pozitīvā tēla veidošanu.

Iepriekšējā gadā par Jūrmalas Gada cilvēku atzīts pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kurš ar izciliem sportiskiem panākumiem veicinājis Latvijas un Jūrmalas atpazīstamību Eiropā un Jūrmalā un veicinājis pludmales volejbola attīstību Jūrmalā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu