Iedvesmojošas Latvijas ģimenes piedalās pasakas atklāšanas svētkos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Mazo kritiķu uzslavēta, iedvesmojošu personību atzinīgi novērtēta, ceļu pie lasītājiem sākusi īpaša pasaka, kurā ievīti noderīgi padomi un dzīves gudrības par laimīgu, saticīgu attiecību veidošanu ģimenē. Rakstnieces Ievas Samauskas un mākslinieces Gitas Treices kopīgi radītās pasakas Labākā dāvana pamatā ir apjomīgs socioloģisks pētījums par attiecībām un paradumiem ģimenē, kas vairo laimes sajūtu.

Pasakā par mazo Rasu no Mežpureņu mājām sirsnīgā valodā izstāstītas atziņas, kas iegūtas jau divus gadus pēc kārtas veiktajā Latvijas iedzīvotāju laimes un ģimenes tradīciju mērījumā.

Tā rezultāti liecina, ka laimes sajūtu ģimenē vairo kopīgi pavadīts laiks, regulāri koptas ģimenes tradīcijas, bērnu iesaistīšana darbā un izklaidē, kā arī iecietīga, mīlestības pilna attieksme pret tuviniekiem.

Lai arī pasaka ir paredzēta mazajiem lasītājiem un tiem, kuri pasakas vēl tikai klausās, tā būs interesanta un noderīga arī viņu vecākiem. Grāmatā apspēlētas idejas, kā ģimenē veidot mīlestības pilnas attiecības, kā izprast bērnu rīcības iemeslus un kā risināt domstarpības bez dusmām un bāršanās.

Pasākumu apmeklēja arī sabiedrībā zināmas personas ar savām atvasēm – mūziķis Andris Ābelīte, bijusī modele Una Gavare un sportists Jēkabs Rēdlihs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu