No ASV kinoteātriem atsaukta vēl viena parodija par Ziemeļkorejas līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No ASV kinoteātriem atsaukta 2004. gada leļļu komēdija «Team America: World Police» («Amerikas komanda: Pasaules policija»), kuru bija paredzēts demonstrēt kinofilmas «The Interview» vietā. Kā jau ziņots, trešdien kinostudija «Sony» pēc hakeru draudiem atteicās no komēdijas «The Interview» izrādīšanas kinoteātros. Kinolentes centrā ir divi žurnālisti, kuriem dots uzdevums noslepkavot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

Vairāki kinoteātri atcēla «The Interview», taču plānoto seansu vietā bija iecerējuši izrādīt filmu «Amerikas komanda: Pasaules policija», kurā izsmiets bijušais Ziemeļkorejas līderis Kims Čenirs.

Klīvlendas kinoteātris «Capitol Theatre» sacīja, ka filmas atcelšanu pieprasījusi kinostudija «Paramount Pictures». Atļauju izrādīt filmu kinoteātris bija ieguvis jau oktobrī, tādā veidā gatavojoties pieminēt tās iznākšanas desmito gadadienu.

Savukārt «Alamo House» Teksasā esot nācies atcelt 27. decembrī iecerēto seansu «no mums neatkarīgu iemeslu dēļ».

Baltā nama pārstāvis Džošs Īrnests sacīja, ka hakeru uzbrukums «Sony» esot valsts drošības jautājums. Tiek uzskatīts, ka par uzbrukumu atbildīgs «zinošs izpildītājs», viņš norādīja.

Kā jau ziņots, komēdijas par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) plāniem nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu nedienas sākās jau 24.novembrī, kad hakeri sāka tīmeklī publicēt sensitīvu un dažkārt apkaunojušu uzņēmuma informāciju, sākot no algu sarakstiem un beidzot ar e-pastiem, kuros vadošie darbinieki šķendējas par studijas zvaigznēm. Hakeri arī draudējuši sarīkot teroraktus kinoteātros, kas izrādīs filmu «The Interview». Tās pirmizrāde ASV bija paredzēta 25.decembrī. Šo draudu dēļ vairums ASV kinoteātru trešdien paziņoja, ka atsakās no filmas demonstrēšanas plāniem.

Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodījis kinolenti, nodēvējot to par «neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu