Vēlās brokastis jeb brančs (brunch) ir nedēļas labākā maltīte, kad pēc saspringtas darba dunas var ģimenes lokā laiski baudīt gardus ēdienus, risināt garas sarunas ar draugiem vai mierīgi palasīt jaunākos žurnālus. Arī Rīgā ir uzplaukusi vēlo brokastu kultūra, un labākie restorāni un kafejnīcas cenšas pārspēt viens otru, sestdienās un svētdienās piedāvājot izsmalcinātas bufetes un labus vīnus.
TOP 7 vēlo brokastu vietas Rīgā
Restorāns «Aqua Luna»
Brīvdienas ir īstais brīdis, lai mierīgi ieturētos ārpus pilsētas centra, baudot satriecošu skatu Daugavas malā. Plašais modernu Eiropas ēdienu klāsts priecēs gan klasisko vērtību piekritējus, gan gardēžus, kas allaž grib izmēģināt kaut ko jaunu. Šeit ikviens varēs atrast to, kam ir jābūt kārtīgā «brunch» - no vairākiem olu ēdieniem, izciliem desertiem līdz izsmalcinātai vēlo brokastu kokteiļu dzērienkartei par īpaši izdevīgām cenām. Ideāla vieta, kur vienlaikus baudīt dabas spēku, mājīgu gaisotni un izcilu ēdienu.
Restorāns «Bibliotēka Nr.1»
Vieta, kur burvīgais Vērmanes dārzs, izsmalcināta gaisotne it visā savijas ar meistarīgi pagatavotiem latviešu modernās virtuves ēdieniem. Vēlo brokastu klāsts regulāri tiek papildināts ar šefpavāra Māra Jansona radītiem jauniem, sezonāliem ēdieniem. Plašs Itālijas vīnu klāsts.
Klubs «Piens»
Viena no visiecienītākajām ballīšu vietām Rīgā, 30.gadu stilā iekārtotais klubs «Piens» piedāvā arī gardas brīvdienu brokastis.
Kafejnīca/veikals «Sirmais & Dreibants»
Šovasar atklātā kafejnīca/veikals «Sirmais & Dreibants» ir jaunākais šefpavāru Mārtiņa Sirmā un Ērika Dreibanta lolojums. Sākotnēji tapušais veikals, kur tirgoti «Sirmais&Dreibants» garšvielu maisījumi un virtuves piederumi, papildināts ar kafejnīcu. Tajā pieejams viegls, taču pārdomāts ēdienu un vīnu piedāvājums.
Kafejnīca «Illy»
Viena no vēlo brokastu kultūras pionierēm Rīgā - «Illy» jeb «Innocent Cafe» arī brīvdienās piedāvā gardu kafiju un veselīgus ēdienus no vietējiem produktiem. Mājīgā, iecienītā branča vieta būs iedvesmojošs sākums labām brīvdienām.
Restorāns «Burkāns»
Eleganta, izsmalcināta un visiem saprotama vēlo brokastu vieta, kur nobaudāms aukstais zviedru galds, karstās uzkodas un deserts, kā arī var nogaršot kādu no pieciem šefpavāra izstrādātajiem branča piedāvājumiem. Starp citu, senie grieķi esot ticējuši, ka burkānu lietošana uzturā palīdzot ātrāk iemīlēties.
Restorāns «Locale»
«Locale» - tulkojumā no itāļu valodas nozīmē «vietējais». Šogad atklātais restorāns piedāvā itāļu versiju par latviešu virtuvi. Te nobaudāmi labākie un garšīgākie Latvijas produkti, kuru pagatavošanā šefpavārs Andrea Bresans iedvesmojas gan no Vidusjūras virtuves, gan mūsu tradīcijām. Svētki visiem jutekļiem.