Latvijā pazīstamas personas atbrīvo savu iekšējo zvēru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Latviešu modes dizaineres un mākslinieces ir apvienojušās vēl nebijušā radošā projektā, radot unikālu modes un mākslas kolekciju «Atbrīvo zvēru sevī!». 19.maijā «Dizaina fabrikā» bija iespējams aplūkot saldējuma «Magnum» un modes, kā arī vizuālās mākslas sadarbības rezultātus.

Tuvojoties vasarai, ikviens apņemas uzdrīkstēties daudz vairāk nekā iepriekšējos gados, saldējuma un mākslas mērķis ir motivēt kultūras un saldumu mīļotājus uzdrīkstēties, šobrīd un tagad – atbrīvot savu iekšējo zvēru, apzināties, ka esi indivīds un otra tāda nav.

Pasākuma ietvaros zāles vidū atradās stilizēts būris, kurā dejoja trīs dejotājas, sievietes ar kustību intensitāti un muzikālo pavadījumu lika viesiem pārtraukt sarunas un pievērsties pasākuma oficiālajai daļai.

Deja tika apvienota ar modes skati, kurā modeles gluži kā cirkā zvēri staigāja pa riņķi un beigu beigās kāpa uz podestiem, lai viesiem tuvumā izrādītu kleitas.

Tērpus, kuriem jāmotivē atbrīvot iekšējo zvēru, bija radījuši zīmoli Katya Katya Shehurina, Dace Bahmann un Narciss.

Daudzi viesi bija vīlušies par šādu pasniegšanas veidu, jo gaidīja trīs dažādas modes skates, ne vienu apvienotu, bet tas netraucēja daudzām dāmām sajūsmināties par skaistajām kleitām un vēlēties tās iegādāties.

Vakara gaitā viesiem bija iespēja aplūkot arī mākslinieču Ievas Bondares, Kristīnes Luīzes Avotiņas un Ievas Ekmanes mākslas darbus, kuri dažādos veidos interpretēja saukli – Atbrīvo zvēru sevī! Viesi, aplūkojot visu trīs mākslinieču darbus, nebeidza sajūsmināties par to, cik dažādos veidos sievietes spējušas izjust brīvības garšu.

Gan dizaineres, gan mākslinieces pastāstīja, kā saprot vārdus - brīvība, atbrīvot zvēru sevī un kā tas sasaucas kopā ar saldējumu. Visas sešas daiļā dzimuma pārstāves iedvesmu smēlās tieši saldējumā, baudot to, cik vien gribas, aizmirstot diētas un kaloriju daudzumu.

Pēc pasākuma oficiālās daļas viesi nesteidzās mājās, kā nekā bija iespēja nogaršot dažādus saldējumus, baudīt šampanieti un nodoties saviesīgām sarunām. Tā kā ballīte tika rīkota par godu saldējumam, vairums pasākuma apmeklētāju ieradās kopā ar bērniem.

Tāpat viesiem bija iespēja nofotografēties pie īpašas, safari stilā ieturētas foto sienas, kuru jau daudzi bija iepazinuši «Rīgas modes nedēļas» ietvaros.

Dodoties mājās, ikviens saņēma atklātnīšu komplektu, kurā redzams gan mākslinieču gan dizaineru veikums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu