"Sniega karaliene" - Rīgā un Valmierā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 14. līdz 18. decembrim Rīgas Kongresu namā būs skatāma teātra "ARS NOVA" muzikālā pasaka "Sniega karaliene", kuras autori ir komponists Jānis Lūsēns un dramaturģe Inese Zandere, informē teātra pārstāve Anita Lūsēna.

Inese Zandere dalās pārdomās par iestudējumu: "Mīlestības roze, kas vada Gerdu cauri grūtībām, kurās abi bērni izaug un kļūst pieauguši, ir tieši tā "skaistā rozīte no sīkas saknītes", par kuru dziedam Ziemassvētkos, tā, ko viņas sirdī dēstījis Dievs. Mums ir svarīgi nepazaudēt Andersena domu par to, no kurienes radās greizā spoguļa lauska, kas liek cilvēkiem pasauli redzēt izkropļotu, – ļaunuma sakne ir prāts bez mīlestības.

Dzīvā roze šajā pasakā cīnās ar skaisti mirdzošo ļaunuma vilinājumu. Izrādē iepazīsim pasakas varoņu sirsnīgās jūtas, satraucošas piedzīvojumu ainas, jokus un bērnišķīgas trakulības, burvju pārvērtības, dzīvnieku un ziedu deju virknes, ziemeļniecisko sāmu joiku atbalsis, sniega un ledus zvanus un ragainu ziemeļbriedi – šķiet, ka svētki varētu izdoties."

Iestudējuma "Sniega karaliene" režisore ir Inese Mičule, par krāšņo un tēlaino skatuves scenogrāfiju gādājusi scenogrāfe Ieva Kauliņa un videoprojekciju māksliniece Ineta Sipunova, kostīmos pasakas varoņus ietērpusi māksliniece Ieva Veita, bet kustības, dejas un akrobātiskie triki ir horeogrāfes Ingas Raudingas pārziņā.

Jauniestudējumā lomas atveido: Sniega karaliene - Kristīne Zadovska, Gerda - Ieva Sutugova, Kajs - Andris Ērglis, vecmāmiņa - Andžela Goba, Puķu burve - Ieva Akuratere, kovārnis, balodis - Zigfrīds Muktupāvels, princese, Ziemeļburve - Aija Vītoliņa, Laupītāju meitene - Ance Krauze, Ziemeļbriedis - Uģis Roze, vārna, balodis - Baiba Neja, princis - Kārlis Freimanis.

Visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošina mūziķu orķestris Jāņa Lūsēna vadībā.

Muzikālais teātris "ARS NOVA" izrādes apmeklētājiem piedāvā mūzikla "Sniega karaliene" košu un atraktīvu drukātu programmu, kurā mazie skatītāji atradīs atjautības uzdevumus ar mūzikla varoņiem un mūzikla "Sniega karaliene" skaistāko dziesmu ierakstus CD.

Jauniestudējuma "Sniega karaliene" izrādes: 14., 15., 16., 17. un 18. decembrī Rīgas Kongresu namā; 19. un 20. decembrī - Valmieras drāmas teātrī.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu