«Forbes» nosauc gada pelnošāko mūziķi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Amerikāņu reperis un producents «Dr Dre» ir 2014.gada visvairāk pelnošais mūziķis, liecina biznesa žurnāla «Forbes» apkopotie dati.

Hiphopa magnāts gada laikā nopelnījis 620 miljonus ASV dolāru (500 miljonus eiro), kas ir gandrīz sešas reizes vairāk nekā otrās vietas ieguvējai Bejonsai. Tā ir lielākā starpība saraksta veidošanas vēsturē.

Lielākā daļa repera ienākumu nāca no mūzikas un elektropreču kompānijas «Beats». «Dr Dre» to dibināja 2008.gadā, bet maijā pārdeva tehnoloģiju gigantam «Apple» par trim miljardiem dolāru (2,4 miljardiem eiro).

Bejonsas gada ieņēmumi sasniedza 115 miljonus dolāru (93 miljonus eiro), pateicoties negaidīti izdotajam albumam, veiksmīgajai koncertturnejai un koncertiem ar vīru «Jay Z», kā arī reklāmas līgumiem.

Gada pelnošāko mūziķu saraksta pirmo piecinieku noslēdz rokeri «The Eagles», «Bon Jovi» un Brūss Springstīns, kuriem «Forbes» apskatītajā laika periodā bija labi apmeklētas koncertturnejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu