Blondīnes apstulbina vīriešus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī cik gudrs un inteliģents būtu vīrietis, apburošas blondīnes tuvumā viņa loģiskā spriestspēja mazinās, pie šāda secinājuma nonākuši franču psihologi, testējot vairāk nekā 250 stiprā dzimuma pārstāvju inteliģences koeficientu (IQ) pirms un pēc daiļas blondīnes, rudmates vai brunetes fotogrāfijas aplūkošanas.

Ieraudzījuši blondas sievietes fotogrāfiju, vīrieši daudz sliktāk veica IQ testu un saņēma mazāk punktu nekā pirms tam. Pārējo sieviešu attēli uz pētījuma dalībniekiem neatstāja tik apdullinošu iespaidu. Uzlūkojot blondu sievieti, pētījuma dalībnieki neapzināti reducēja savu smadzeņu aktivitāti, lai pielāgoties attēlā redzamās personas līmenim. Psihologi to skaidro ar sabiedrībā, īpaši vīriešu vidū, valdošo stereotipu, ka blondīnes ir glītas un dumjas. Pētījums lieku reizi pierāda, cik ļoti cilvēka izturēšanos ietekmē stereotipi.

<em>http://wwww.welt.de</em>

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu