Mirusi pēdējā vēl dzīvā filmas «Kasablanka» aktrise

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bswise, CC BY-NC-ND 2.0

Franču aktrise Madlēna Lebo, kas bija pēdējā vēl dzīvā no Holivudas filmas «Kasablanka» lomu tēlotājiem, ir mirusi 92 gadu vecumā, paziņoja viņas tuvinieki.

Lebo nomira 1.maijā savās mājās Spānijas dienvidu pilsētā Malagā. Par aktrises nāvi pavēstīja viņas znots Karloss Alberto Pinelji Spānijas laikrakstam «El Pais».

Lebo 1942.gadā uzņemtajā filmā tēloja Ivonnu – Hamfrija Bogārta atveidotā Rika Bleina atraidīto draudzeni.

Lebo piedzima 1923.gada jūnijā Parīzes piepilsētā Antonī. 1940.gadā, kad Vācijas armija okupēja Parīzi, viņa aizbēga no turienes kopā ar savu vīru – ebreju izcelsmes aktieri Marselu Dalio – un vēlāk apmetās ASV.

Pēc «Kasablankas» Lebo tēloja vairākās citās Holivudas filmās, bet pēc tam atgriezās Eiropā, kur viņa filmējās Federiko Fellīni 1963.gadā uzņemtā komēdijā – drāmā «8 ½ » un Francijas «Jaunā viļņa» kinematogrāfistu filmās.

Francijas kultūras ministre Odrija Azulē paziņoja, ka Lebo tiks pieminēta kā «brīva sieviete, kas .. padarīja cildenu katru no lomām, kuras viņai uzticēja izcili režisori».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu