Iznāk Paula Bankovska grāmata par mazgalvīšiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdevniecība „liels un mazs” laidusi klajā jaunu latviešu oriģinālgrāmatu pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem – Paula Bankovska piedzīvojumu pasaku „Mazgalvīši spēlē mājās”.

Katrīnas Neiburgas ilustrētā grāmata līdzinās kladei, kurā pierakstīti noslēpumaini atgadījumi un ziņas par līdz šim neatklātu noslēpumu – Latvijā līdzās cilvēkiem dzīvo arī mazgalvīši. Tieši tāpēc autori dēvē sevi par pētniekiem un arheologiem, bet grāmatas došanās pie lasītājiem sākas ar patiesības pētniecības izstādi un preses konferenci bērniem Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā.

Sešgadīgā Anna atklāj neticamu, bet pilnīgi reālu paralēlo pasauli – viņa iepazīstas ar mazgalvīšiem, ģimeni, kas dzīvo mazā dzīvoklītī starp kādas Pārdaugavas mājas pirmo un otro stāvu. Turklāt Anna pati uzzīmē mazgalvīšiem sejas, kuru viņiem nemaz nav. Taču mazgalvīšiem ir sava sadzīve un paradumi, vēsture, ģeogrāfija un pat metro, kas aptver visu Rīgu. Pierādījumi atrodami ne tikai Annas rotaļās, bet arī pieaugušo pasaules atzītajos faktos. Iespējams, mazgalvīšiem cilvēku dzīvē ir daudz lielāka nozīme un ietekme, nekā varētu domāt, tāpat arī citām neikdienišķām pasaulēm un to iemītniekiem. Ar dzīvības briesmām Annai izdodas paglābt veco mazgalvīti, kas spēj izstāstīt viņai gan mazgalvīšu, gan viņas pašas ģimenes vēsturi.

Par to stāsta nodaļa „Mazgalvīšu albums”, kas atšķiras no pārējām un izskatās kā gadu desmitiem glabāta veca grāmata. Neparasts ir arī grāmatas vāka noformējums – lasītāji varēs izvēlēties vienu no četriem vāka attēlu variantiem. Grāmatas dizainu veidojis mākslinieks Jānis Blanks.

Grāmata turpina izdevniecības un Hansabankas kopīgo projektu „Mazais būs liels”, kas veicina jaunu, interesantu latviešu bērnu literatūras un grāmatu mākslas darbu tapšanu, kā arī ļauj lasītājiem kvalitatīvas grāmatas iegādāties par pieejamākām cenām. Šonedēļ iznākusi arī Kārļa Vērdiņa dzejoļu grāmata bērniem „Burtiņu zupa” ar gleznotāja Otto Zitmaņa ilustrācijām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu