Mediji: Hakeri aicina «Sony» neizdot komēdiju «The Interview»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Hakeru grupa, kura uzlauza kinostudijas «Sony Pictures» datorsistēmu, pirmdien aicinājusi neizdot filmu, kas izpelnījusies Ziemeļkorejas pārstāvju nopēlumu, vēsta ārzemju mediji.

Ziemeļkoreja svētdien noliedza baumas, ka tā būtu vainojama kiberuzbrukumā «Sony» serveriem. Taču tā pauda atbalstu «taisnīgajam veikumam», ko varētu būt pastrādājuši tās atbalstītāji, protestējot pret šomēnes plānoto komēdijas «The Interview» izdošanu.

Kinolentes centrā ir divi žurnālisti, kuriem dots uzdevums noslepkavot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodīja kinolenti, nodēvējot to par «neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu».

Pirmdien kino industrijas žurnālā «Variety» un laikrakstā «The Wall Street Journal» tika publicēts ziņojums no hakeru grupas «Guardians of Peace» («Miera sargātāji»), kas uzņēmās atbildību par uzbrukumu. «Mēs esam izteikuši skaidru prasību «Sony» vadības komandai. Taču viņi atteicās to pieņemt,» nepareizā angļu valodā raksta grupa. «Jums šķiet, ka viss būs labi, ja noskaidrosiet uzbrucējus, un tāpēc varat neņemt vērā mūsu prasību. Mēs jūs brīdinām vēlreiz.»

«Izpildiet mūsu prasību, ja gribat izbēgt no mums. Tūlīt pat pārtrauciet rādīt filmu par terorismu, kas var izjaukt reģionālo mieru un izraisīt karu!» teikts paziņojumā.

Hakeri arī publiskojuši kinolentes «The Interview» galveno lomu tēlotāju Seta Rogena un Džeimsa Franko honorāra apmēru.

Nopludinātā informācija liecina, ka Rogens par piedalīšanos komēdijā saņēmis 8,4 miljonus ASV dolāru (6,8 miljonus eiro), savukārt Franko samaksāti 6,5 miljoni dolāru (5,3 miljoni eiro).

Dziedātājas Britnijas Spīrsas bijušajam vīram Kevinam Federlainam par nelielu epizodisku lomu samaksāti 5000 dolāri (4050 eiro). Nopludināti arī vēl nesākušos seriālu scenāriji.

25.decembrī kinolenti plānots izdot ASV.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu