Aicina pieteikties pirmajam Latvijas ģimeņu sporta festivālam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

V/a „Sabiedrības veselības aģentūra” direktors Uldis Līkops, LR Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps un Latvijas Tautas sporta asociācijas ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova 28. novembrī svinīgā gaisotnē parakstīja vienošanos par pirmā Latvijas Ģimeņu sporta festivāla rīkošanu sestdien, 8.decembrī, Olimpiskā sporta centra telpās.

„Par veselību ir jārūpējas ne tikai slimnīcām un poliklīnikām, bet arī katram no mums. Un īpaša nozīme ir fizkultūrai un sportam. Tāpēc šādi pasākumi ir ļoti atbalstāmi,” teica U.Līkops pēc vienošanās parakstīšanas. „Pieaugušajiem jau ir savi stereotipi un tos mainīt ir grūti, tāpēc mūsu uzdevums ir aktīvi darboties ar jauno paaudzi,” uzskata U.Līkops, uzslavējot sākto sadarbību ar LR Izglītības un zinātnes ministriju.

"Bērniem un vecākiem vairāk jāpavada laiks kopā. Ja tas ir interesanti un fiziski aktīvi pavadīts laiks, ir cerības, ka gan vieniem, gan otriem palielināsies izpratne par fizisko aktivitāšu lomu un veidosies pozitīvie stereotipi, kas arī nākotnē nodrošinās nepieciešamo fizisko aktivitāšu līmeni, personīgo veselību un veselīgu dzīves uztveri,” uzskata E.Šneps.

Olimpiskais sporta centrs sportojošajām ģimenēm būs pieejams no 9 līdz 15 un spēs uzņemt 2000 sportojošās ģimenes. Festivāla programmas ietvaros ieplānotas komandu fiziskās aktivitātes, tostarp apļa spēlēs ar skriešanas, lēkšanas u.c. elementiem, ģimenes stafete, kā arī individuālas sacensības: peldēšana, individuālās atrakcijas, konkursi. Bērniem vecumā līdz pieciem gadiem tiks organizēta speciāli sagatavota programma.

Ģimenes tiks sadalītas apakšgrupās atkarībā no bērnu vecuma un no cilvēku skaita ģimenē, dodot iespēju piedalīties gan tām ģimenēm, kur ir tikai divi cilvēki, protams, ja viens no tiem ir bērns, gan arī ģimenēm ar trim bērniem. Izvērtējot dažādo cilvēku skaitu ģimenēs, iepriekš apspriežoties ar tiesnešiem, tās var izvēlēties sev atbilstošāko apakšgrupu, kurā piedalīties.

„Protams, tiks noteikti arī uzvarētāji katrā disciplīnā, taču mūsu mērķis nav noteikt čempionus, bet gan aicināt pēc iespējas vairāk ģimenes kopā sportot,” stāsta G.Gorbatenkova, piebilstot: lai visām ģimenēm, kuras sapulcēsies Olimpiskajā sporta centrā, būtu vienādas iespējas, līdz 8.decembrim netiks atklāts distanču garums, konkrētās disciplīnas u.c.

Vienlaikus ar sporta sacensībām notiks arī vairāki izklaides pasākumi, uzstāsies cirka mākslinieki, muzicēs bērnu ansambļi u.c.

Festivāla laikā v/a „Sabiedrības veselības aģentūra” pārstāvji informēs par pareizu uzturu, sportisko aktivitāšu nozīmi veselības uzlabošanā un saglabāšanā, kā arī atbildēs uz dalībnieku jautājumiem, kas saistīti ar cilvēku veselību.

Plašāk par Latvijas ģimenes sporta festivāla nolikumu, apakšgrupām u.c. var lasīt internetā www.sportsvisiem.lv, kā arī var rakstīt uz LTSA e-mail ltsa@rcc.lv vai uzdot jautājumus pa telefonu 7226215.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu