Itālijas parlaments noraida plānu ieviest tūristu nodokli (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas parlaments noraidījis premjerministra Romāno Prodi ierosinājumu ieviest valstī tūristu nodokli.

Saskaņā ar Prodi ieceri katram tūristam par katru Itālijā pavadīto dienu būtu jāmaksā no diviem līdz pieciem eiro (no 1,4 līdz 3,51 latam), lai tādējādi palīdzētu tūristu apmeklētajās teritorijās iegūt papildu līdzekļus pakalpojumu nodrošināšanai.

Valdība šo ierosinājumu svītroja no 2007.gada budžeta projekta. Iepriekš minētais priekšlikums izpelnījās bargu kritiku, tajā skaitā arī no valdības pārstāvjiem.

Itālijas bijušā premjerministra Silvio Berluskoni vadītā politiskā opozīcija valdības viedokļa maiņu nodēvēja par vājuma pazīmi.

Sastapusies ar plašiem protestiem, valdība jau pagājušajā nedēļas nogalē paziņoja, ka varētu svītrot minēto ierosinājumu.

Ierosinājums izraisīja īpašu neapmierinātību tūrisma industrijā.

Priekšlikumā bija iecerēts, ka tūristiem nodoklis būtu jāmaksā, norēķinoties par viesnīcas pakalpojumiem, bet nodokļa lielums būtu atkarīgs no apmeklējamās vietas teritorijas lieluma.

Mazāku apdzīvotu vietu apmeklētājiem būtu jāmaksā mazāks nodoklis nekā tūristiem, kuri apmeklē, piemēram, Romu, Milānu un Neapoli.

Iegūtos līdzekļus bija paredzēts ieskaitīt attiecīgo pilsētu budžetos un izmantot tūristiem paredzēto pakalpojumu uzlabošanai, taču pretinieki brīdināja, ka Itālija riskē šādi zaudēt tūristus, kuri dotos uz citām valstīm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu